4.3 C
București
luni, 4 noiembrie 2024
AcasăPoliticăCiolacu analizează demisia lui Cîțu de la conducerea PNL

Ciolacu analizează demisia lui Cîțu de la conducerea PNL

Marcel Ciolacu analizează demisia lui Cîțu de la conducerea PNL, pe care o consideră un nou scandal în interiorul Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu a demisionat sâmbătă, acum două zile, din funcția de președinte al PNL. Imediat după aceea, Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de secretar general al PNL. O zi mai târziu, conducerea PNL l-a numit președinte interimar pe Gheorghe Flutur. El va fi interimar timp de o săptămână, până la Congresul Extraordinar PNL din 10 aprilie. La acea dată va fi ales noul președinte PNL.

„Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze Coaliţia şi actul de guvernare. După ultimele discuţii avute cu premierul consider că suntem într-o logică normală. În rest, sunt problemele interne ale PNL”, a declarat, luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD face aluzie la faptul că, probabil, viitorul președinte al PNL va fi premierul Nicolae Ciucă. Duminică, Nicolae Ciucă a declarat că analizează posibilitatea să candideze la funcția de președinte PNL.

Surse din PNL dezvăluiau că senatorul Nicolae Ciucă va fi singurul candidat la funcția supremă în partid, devenită vacantă prin demisia lui Florin Cîțu. Noul președinte PNL va fi ales la Congresul Extraordinar din 10 aprilie 2022.

La conducerea PNL se află, interimar, prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuţiunile preşedintelui PNL interimar, până la Congres. A fost un vot în unanimitate şi le mulţumesc pentru încredere colegilor. Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuţiilor de secretar general de către domnul prim-vicepreşedinte Lucian Bode, pe această perioadă. Avem foarte multe activităţi şi e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Şi domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Naţional”, declara, duminică, prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur.

Coaliția de guvernare este formată din PNL, PSD și UDMR. Teoretic, indiferent cine este președintele PNL, această Coaliție ar trebui să funcționeze.

Ce-i drept, în interiorul PNL au existat politicieni care s-au opus unei alianțe cu PSD, la guvernare. Florin Cîțu a amintit, chiar după ce a demisionat din fruntea PNL, că și el s-a opus alianței cu PSD. Premierul Ciucă are, însă, relații bune cu PSD, în calitate de șef al Executivului. Este de așteptat ca aceste bune relații cu PSD să se mențină și după ce Nicolae Ciucă ar fi ales președinte PNL.

După alegerea lui Ciucă drept președinte al PNL, Gheorghe Flutur ar reveni la funcția de prim-vicepreședinte. Pe de altă parte, pe funcția de secretar general PNL va rămâne, probabil, Lucian Bode. Funcția actuală a lui Bode, de prim-vicepreședinte, va fi ocupată ori de Ilie Bolojan, ori de Dan Motreanu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maia Sandu, discurs triumfal: Dragi moldoveni, ați oferit o lecție de democrație demnă de a fi scrisă în manualele de istorie

Maia Sandu a obținut victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova cu 55,15%, un avans cu circa 10 procente în fața lui Alexandr Stoianoglo,...
Ultima oră
Pe aceeași temă