7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăCine se opune gratuității testelor PCR în Europa

Cine se opune gratuității testelor PCR în Europa

Certificatul verde European va fi gata în luna iulie. Parlamentul European vrea să introducă şi o gratuitate. Să nu plătim pentru testul PCR, al cărui rezultat va apărea în acest certificat.

Oficialii din 20 de ţări se opun categoric. Europarlamentarul Cristian Buşoi explică această măsură, prin cele trei categorii de informaţii pe care le conţine documentul: dacă te-ai vaccinat, dacă ai trecut prin boală sau dacă ai un test negativ.

„Vaccinarea este gratuită şi, evident, tratamentul bolii este gratuit oriunde în Uniunea Europenană. Şi atunci, pentru a nu se face o discriminare, am cerut ca aceste teste care ţin strict de certificate verde digital, să fie gratuite”, a spus Cristian Buşoi.

Dar cei care se opun nu sunt uşor de convins. Spun că ţările lor nu au capacitatea tehnică, logistică şi financiară să îşi asume plata testelor PCR. Nu îi interesează argumentele.

„În foarte multe ţări europene, tinerii nu au avut nicio şansă până acum să fie vaccinaţi. Nu se va întâmpla nici în săptămânile viitoare. Abia către sfârşitul verii. Ori tinerii care vor dori să călătorească şi vor avea nevoie de certificatul digital sunt şi cei mai vulnarabili”, a adăugat Cristian Buşoi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă