Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine este Nicolae Bănicioiu, aspirant la funcția de vicepreședinte PSD

Vicepreşedintele PSD Nicolae Bănicioiu şi-a depus, miercuri, candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, afirmând ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, deoarece face foarte multe lucruri bune, cum ar fi mărirea salariilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

07.03.2018 - 18:51

”Aş dori ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, în primul rând de program de guvernare, pentru că vrem să facem foarte multe lucruri bune - mărim salarii, vă aduceţi aminte de proiectul meu cu salariile din domeniul medical, început în 2014, 2015 şi e continuat şi acum. Facem lucruri bune în fiscalitate - sunt foarte multe discuţii pe care colegii mei le au pentru a găsi formula cea mai bună. Vrem să cucerim cât mai mult din electoratul chiar nehotărât al României sau încă nehotărât al României”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

El a mai spus că îşi propune ca PSD să câştige electorat din toate categoriile.

”Aici dau exemplu şi al tinerilor, pe care eu cred că trebuie să îi reprezinte acest partid, al celor de generaţia mea, care nu mai sunt atât de tineri, dar care au foarte multe de spus legat de dezvoltarea societăţii româneşti şi mai ales şi pe partea profesională. PSD trebuie să dea răspunsuri, să ofere răspunsuri societăţii şi la tot ceea ce înseamnă pregătire profesională, partid care are experienţă şi mai ales expertiză”, a mai spus Bănicioiu.

Bănicioiu a fost vicepreşedinte al TSD din 2004 şi preşedinte al TSD din 2007, preluând organizaţia de tineret a social-democraţilor de la Victor Ponta, imediat după acesta a trecut la seniori.

Nicolae Bănicioiu este deputat din 2004. În 2012, a candidat şi a fost ales deputat într-un colegiu din Bucureşti, iar în 21 decembrie a fost validat ministru al Tineretului şi Sportului.

În februarie 2014, după plecarea PNL de la Guvernare, Bănicioiu a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Bănicioiu are 33 de ani şi este căsătorit. El a absolvit în 2004 Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, din 2005 a fost medic rezident, iar din 2007 activează ca asistent universitar.

Între 2002 şi 2004 a fost preşedinte al Asociaţiei Studenţilor din România, iar între 2000 şi 2004 a fost preşedintele Asociaţiei Studenţilor Stomatologi.

Potrivit declaraţiei de avere din ianuarie 2013, Nicolae Bănicioiu deţine, împreună cu soţia, trei terenuri, trei case şi un apartament. Bănicioiu are două terenuri intravilane în Dăeşti, judeţul Vâlcea, donaţie de la părinţi, şi un teren agricol de 40.000 de metri pătraţi în Scorniceşti, Olt, cumpărat în 2010, care figurează pe numele soţiei.

El mai are în proprietate două case de locuit, una donată de părinţi (casa bătrânească, în Dăeşti, Vâlcea) şi alta construită de părinţi, tot în Dăeşti, care figurează pe numele său, precum şi o altă casă de locuit în Voluntari, judeţul Ilfov, de 350 de metri pătraţi, aflată în construcţie, şi un apartament, acesta fiind pe numele soţiei.

Bănicioiu deţine bijuterii în valoare de 5.000 de euro. În martie 2012, soţia lui Bănicioiu a vândut un autoturism, pentru care a primit 80.000 de lei, de la PFA Diaconu Dumitru.

El are un depozit bancar deschis în 2007, în valoare de 53.500 de euro şi un cont curent de 1.600 de euro, deschis în 2010, iar soţia sa are un cont de 25.000 de dolari, deschis în 2011, potrivit declaraţiei de avere.

Bănicioiu mai are o datorie de 25.800 de euro la o bancă, creditul, contractat în 2005, fiind scadent în 2020, iar soţia sa are o datorie de 2.000 de euro, care, potrivit declaraţiei de avere, a fost contractat, dar nu şi activat.

Nicolae Bănicioiu a încasat 55.907 de lei din salariul de deputat şi 17.657 de lei, de la UMF "Carol Davila", unde este asistent universitar. Soţia sa a avut venituri totale de aproape 89.000 de lei, din salariile încasate de la SC Red Media Digital SRL, SC Proximity SRL, SC Exact Cercetare şi Consultanţă SRL, SC About To Fly SRL şi Universitatea "Titu Maiorescu".

Comentarii

loading...