18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăChitic despre Tăriceanu: "Am văzut un numărul doi în stat cu un...

Chitic despre Tăriceanu: “Am văzut un numărul doi în stat cu un discurs de numărul 1”

“Am văzut un numărul doi în stat cu un discurs de numărul 1”, susține avocatul Dan Chitic după declarațiile de acum cîteva zile ale președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a comentat o situație delicată – achizițiile militare ale României, care se fac mai ales din SUA, fără o implicare consistentă a economiei naționale românești.

„Industria apărării este foarte profitabilă dar România nu profită deloc din punct de vedere economic”, a avertizat Călin Popescu Tăricenu.

Cel mai cunoscut contract din această categorie este cel prin care România a cumpărat din SUA rachetele Patriot.

Pornind de la acest discurs cu implicații politice, avocatul Dan Chitic estimează că actualul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, își pregătește candidatura la Președinția României.

„Suntem martorii lansării candidaturii lui Tăriceanu”, consideră avocatul Dan Chitic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă