10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCea mai bună rezolvare este o amânare: discuțiile în Senat se reiau...

Cea mai bună rezolvare este o amânare: discuțiile în Senat se reiau astăzi

Comisia juridică a Senatului a discutat luni proiectul de lege privind carantina şi izolarea dar după aproape trei ore nu a fost adoptat un raport. O nouă şedinţă a Comisiei are loc astăzi iar analizarea celor 29 propuneri legislative aflate inițial în program a fost amânată pentru a face loc dezbaterilor pe tema legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

“Având în vedere şi propunerea colegilor noştri din PSD, dorinţa fiind şi a noastră de a consolida toate textele pe cele două articole care privesc conţinutul măsurilor de carantinare, respectiv de izolare, adică internare, şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare, primind chiar şi în cursul acestei şedinţe mai multe propuneri de amendamente şi având nevoie de timp să le integrăm, să decidem într-un final care sunt textele pe care le vom supune la vot, propun reluarea discuțiilor în ședința de mâine.”, a propus Iuliana Scântei, senator PNL și vicepreședinte al Comisiei Juridice a Senatului. Senatorii au resuflat ușurați că au scăpat de vot și au fost de acord în unanimitate pentru amânarea dezbaterilor.

La şedinţa de luni a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenţii telefonice reprezentanţi ai societăţii civile, avocaţi, medici. Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor, prelungite acum și marți.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă