Iuliana Scântei, vicepreședintele Comisiei Juridice a Senatului.

Cea mai bună rezolvare este o amânare: discuțiile în Senat se reiau astăzi

Comisia Juridică a Senatului nu a emis ieri avizul pentru legea Guvernului privind pandemia iar dezbaterile pe marginea proiectului legislativ se reiau astăzi.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 09:49

Comisia juridică a Senatului a discutat luni proiectul de lege privind carantina şi izolarea dar după aproape trei ore nu a fost adoptat un raport. O nouă şedinţă a Comisiei are loc astăzi iar analizarea celor 29 propuneri legislative aflate inițial în program a fost amânată pentru a face loc dezbaterilor pe tema legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

"Având în vedere şi propunerea colegilor noştri din PSD, dorinţa fiind şi a noastră de a consolida toate textele pe cele două articole care privesc conţinutul măsurilor de carantinare, respectiv de izolare, adică internare, şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare, primind chiar şi în cursul acestei şedinţe mai multe propuneri de amendamente şi având nevoie de timp să le integrăm, să decidem într-un final care sunt textele pe care le vom supune la vot, propun reluarea discuțiilor în ședința de mâine.", a propus Iuliana Scântei, senator PNL și vicepreședinte al Comisiei Juridice a Senatului. Senatorii au resuflat ușurați că au scăpat de vot și au fost de acord în unanimitate pentru amânarea dezbaterilor.

La şedinţa de luni a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenţii telefonice reprezentanţi ai societăţii civile, avocaţi, medici. Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor, prelungite acum și marți.

Comentarii