Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/George Călin

Raed Arafat le-a predat senatorilor lecția despre asimptomatici

Prezent în ședința Comisiei Juridice din Senat unde s-a discutat pe marginea legii privind carantina, Raed Arafat le-a spus parlamentarilor că jumătate dintre cei infectați cu Covid-19 se îmbolnăvesc de către un asimptomatic.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 09:14

Secretarul de stat din MAI a încercat să-i convingă pe sentorii Comisiei Juridice despre importanța adoptării în regim de urgență a unei legi care să permită autorităților să introducă în carantină ori izolare la domiciliu persoanele suspecte de Covid-19.

„În amendamentul PSD îi băgaţi pe toţi la spital pentru că asimptomaticii transmit în continuare boala. Văd neînţelegerea termenului asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că îi infectează pe alţii dar la el nu se vede boala.”, le-a explicat Raed Arafat parlamentarilor.

Este nevoie de instituirea unor reguli foarte clare în cazul în care se decide că bolnavul cu Covid-19 care este asimptomatic poate să stea acasă, alături de familie, este de părere șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Dacă asimptomaticul stă mai mult cu familia, îi infectează. Oamenii trebuie să ştie că asimptomaticul va fi printre ei. Peste 50% din infecțiile de Covid-19 sunt infecţii cauzate de asimptomatici. Pentru că e pacient, este pozitiv, chiar dacă e asimptomatic. Pacientul poate să transmită boala familiei și la toți din jurul lor.”, a mai spus Arafat.

Dezbaterile privind adoptarea proiectului de lege privind carantina trimis de Guvern în Parlament s-au oprit în Comisia Juridică a Senatului după ce Camera Deputaților l-a aprobat. Discuțiile vor fi reluate în cursul zilei de astăzi.

Comentarii

loading...