9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă (USR): "PNL a scos de la naftalină comasarea alegerilor"

Cătălin Drulă (USR): “PNL a scos de la naftalină comasarea alegerilor”

Președintele USR, deputatul Cătălin Drulă, consideră că “PNL a scos de la naftalină comasarea alegerilor” pentru a distrage atenția românilor de la problemele nerezolvate de actuala guvernare.

“Pentru că știe ce dezastru a provocat la guvernare, PNL a scos de la naftalină comasarea alegerilor”, susține deputatul Drulă într-o postare pe facebook. Liderul USR susține că “ministrul PNL al Finanțelor a crescut taxele și impozitele de 3 ori în 12 luni”, “ministrul PNL al Finanțelor împrumută 1 miliard de lei în fiecare zi lucrătoare” și că “PNL ascunde sub preș datoriile reale ale țării, Boloș a scos din pix deficitul de 5,7% din PIB, când noi știm că deficitul, cu tot cu datorii, pe care-l calculează și UE, e undeva la 7%, deci e doar o schemă de împins datorii mai departe”.

Deputatul Drulă mai susține că actualii guvernanți “Le-au luat primarilor banii pentru proiecte”.

Ideea comasării unora dintre tururile de alegeri din 2024 este discutată de liderii PNL și PSD pentru a reduce costul acestor alegeri.

Despre alegerile europarlamentare se știe că sunt în iunie 2024 în toate țările UE. Aceste alegeri nu pot fi cuplate cu altele, întrucât alegerile interne din România se vor desfășura spre finalul anului 2024. Una dintre variantele de comasare care se discută de PNL și PSD este cuplarea alegerilor pentru primari cu primul tur al alegerilor prezidențiale din România. O altă variantă ar fi cuplarea turului doi al alegerilor prezidențiale cu alegerile parlamentare.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă