7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăBlack Friday de vară: PSD oferă stare de alertă cu 50% reducere!

Black Friday de vară: PSD oferă stare de alertă cu 50% reducere!

Șefii PSD au hotărât să nu aprobe solicitarea Guvernului de prelungire cu 30 zile a stării de alertă. Indiferent de cum va arăta propunerea lui Ludovic Orban în varianta aprobată astăzi în Guvern, parlamentarii social-democrați vin cu propria stare de alertă.

Mai exact o „stăricică de alertă”, redusă la jumătate, doar 15 zile, valabilă până la 1 iulie și doar în anumite condiții. Printre dorințele PSD se numără accesul neîngrădit al bolnavilor cronici în Spitale, menținerea distanțării sociale, menținerea obligativității purtării măștii de protecție a nasului și a gurii, redeschiderea unităților de cult.

PSD condiționează aprobarea stării de alertă pe jumătate de lună și prin renunțarea de către autorități la achizițiile publice făcute fără parcurgerea procedurilor de licitație. Altă condiție la care social-democrații nu vor să renunțe este redeschiderea restaurantelor din unitățile hoteliere.

„Trebuie să fie găsită o soluţie astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă.”, a transmis Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD.

Guvernul se reunește astăzi după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care ar urma să se decidă asupra proiectului de hotărâre de prelungire cu 30 zile a stării de alertă. Hotărârea de Guvern trebuie apoi aprobată de Parlament, unde PSD și aliații săi pot condiționa prin vot reducerea la 15 zile a stării de alertă.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă