BEC dă voie USR PLUS să își folosească sloganul în Dâmbovița

Biroul Electoral Central a admis contestația făcută de Alianța USR PLUS împotriva deciziei BEJ Dâmbovița care le interzisese sloganul electoral „O România fără hoție”, astfel că acesta va putea fi folosit în campanie.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 21:26

BEJ Dâmbovița admisese o plângere înregistrată de PSD în acest sens. BEJ Dâmbovița motiva că „transmiterea în spațiul public în timpul campaniei electorale, a unor mesaje de natură celui menționat în sesizare, respectiv "O Românie Fără hoție", pe același afiș pe care apare îndemnul de a vota Alianța USR PLUS, prezintă un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură a induce în eroare electoratul transmițând în mod direct ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale".

BEC arată însă că sloganul USR PLUS nu reprezintă o defăimare în sensul legii, USR PLUS era discriminat prin decizia BEJ Dâmbovița și era încălcată libertatea de exprimare a competitorilor electorali.

Comentarii