13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăBăsescu în Republica Moldova: La toate întâlnirile, subiectul a fost unirea cu...

Băsescu în Republica Moldova: La toate întâlnirile, subiectul a fost unirea cu România

Fostul președinte al României a precizat, duminică seară, că, în cadrul vizitei efectuate sâmbătă şi duminică în Republica Moldova, a avut şi o întâlnire cu locuitorii din Nisporeni.

“M-am întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, am vizitat mânăstirea de maici din Vărzăreşti, am depus o coroană de flori la troiţa din cimitirul ostaşilor români din Vărzăreşti, căzuţi în al Doilea Război Mondial, şi am avut o întâlnire cu cetăţenii din Nisporeni. În toate întâlnirile, ca de altfel şi în emisiunile televizate la care am participat, subiectul a fost Unirea Republicii Moldova cu România”, a anunțat Traian Băsescu pe Facebook.

Amintim că acum două zile, întrebat dacă în situaţia în care va câştiga procesul privind redobândirea cetăţeniei moldovenești va candida în Republica Moldova, Băsescu a răspuns evaziv.

“Lăsaţi-mă să câştig procesul pentru cetăţeni şi discutăm. Nu spun nici da. Dar eu nu-mi caut o carieră politică în Republica Moldova. Am avut-o în România şi-mi ajunge”, a conchis fostul preşedinte al României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:01

Iulia Navalnaya cere predarea cadavrului soțului ei

Iulia Navalnaya, văduva regretatului lider al opoziției ruse Alexei Navalny, a cerut sâmbătă autorităților ruse să elibereze cadavrul acestuia pentru înmormântare și l-a acuzat...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă