25 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăPoliticăAurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României.

Acest punct de vedere este exprimat într-un comunicat de presă transmis de PNȚCD.

“În relația cu Uniunea Europeană, Aurelian Pavelescu consideră că, în exercitarea funcției prezidențiale, Constituția României nu este negociabilă, așa-zisul drept european fiind subsecvent și aplicabil numai dacă nu încalcă norma constituțională”, precizează PNȚCD.

Constituția României nu este negociabilă, așa-zisul drept european fiind subsecvent și aplicabil numai dacă nu încalcă norma constituțională

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatura la Președinția României. Pavelescu este primul președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat care intră în cursa electorală pentru cea mai înaltă funcție din stat. Aurelian Pavelescu va candida sub sloganul „Un preşedinte pentru cei care n-au avut un preşedinte“.

Principalele axe de acțiune ale programului prezidențial al lui Aurelian Pavelescu sunt: Restaurarea funcției prezidențiale, Suveranitatea resurselor naționale, Suveranitatea educației naționale, Suveranitatea alimentară a României, Suveranitatea demografică și a familiei, Suveranitatea sănătății naționale și Relațiile în cadrul UE și NATO.

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, este singurul președinte de partid politic din România membru al Alianței Suveraniștilor Europeni. Din acest grup fac parte premierul Ungariei, Viktor Orban, Marine Le Pen – liderul informal al Partidului Adunarea Națională din Franța, Jarosław Kaczyński – președintele Partidului Lege și Justiție din Polonia (PiS) și alți lideri ai unor partide din Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Lituania, Italia, Spania, Olanda.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă