13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR susține că "Air Schengen", promis de Ciolacu, va aduce în România...

AUR susține că “Air Schengen”, promis de Ciolacu, va aduce în România migranți din Austria

Deputatul Adrian Axinia (AUR) susține că “AIR Schengen” reprezintă “trădarea de ţară a Guvernului PSD – PNL condus de Marcel Ciolacu”.

“Ciolacu ne cere să ne bucurăm că austriecii acceptă ca România să intre în Spaţiul Schengen cu aeroporturile. Numeşte asta o reuşită de politică externă.

În realitate, este o mare ţeapă. Pentru că una dintre condiţiile puse de austrieci este ca România să-şi asume responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria. Dincolo de faptul că este o minciună că migranţii intră prin ţara noastră, de fapt, ţinta este ca România să devină locul unde sunt depozitaţi refugiaţii care nu le convin austriecilor. În spatele cortinei, se discută despre faptul că, anul viitor, va veni un contingent însemnat de afgani şi sirieni cărora austriecii nu vor să le mai plătească şederea”, susține deputatul AUR într-un comunicat de presă transmis la data de 11 decembrie 2023.

“Preşedintele Bulgariei a spus că o asemenea condiţie este inacceptabilă, PeSeDiştii şi PeNeLiştii încearcă să ne convingă că e de bine”, subliniază Adrian Axinia.

“Ca dovadă că Austria, de fapt, îşi bate joc de România, nu vom intra în Schengen şi cu frontierele terestre. Ceea ce înseamnă că românii noştri care se întorc în ţară cu maşinile din Diaspora vor sta la aceleaşi cozi uriaşe, iar pierderile economiei naţionale (cifrate la aproape 10 miliarde de euro anual din cauza blocajului din vămi) vor rămâne acolo.

Marcel Ciolacu este, deci, fie rău-voitor, fie Păcală care a plecat la piaţă cu doi boi şi s-a întors cu o sacoşă de rafie ruptă”, susține deputatul Axinia.

Mesajul deputatului AUR vine la două zile după ce premierul Ciolacu anunțase, drept o mare victorie, că Austria ar fi acceptat intrarea României în Schengen, însă doar în ceea ce privește aeroporturile. Alți lideri politici, inclusiv Nicolae Ciucă, președintele Senatului, au comentat în mod rezervat anunțul transmis de premier. Apoi, premierul Ciolacu a revenit asupra anunțului și a susținut că România va intra complet în Schengen abia spre finalul anului 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă