6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăAUR promite un nou referendum pentru familie, cuplat cu o întrebare despre...

AUR promite un nou referendum pentru familie, cuplat cu o întrebare despre interzicerea dispariției “banilor fizic”

Senatorul Claudiu Târziu a anunțat că partidul său, AUR, vrea să organizeze în România un nou “Referendum pentru familie”, care să reia tema discutată la referendumul din anul 2018.

“Cred că, de această dată, referendumul, care poate avea loc odată cu unul dintre tururile de alegeri de anul viitor, va fi validat prin prezența unei largi majorități a românilor. Iar dacă guvernul PSD – PNL va refuza să-l organizeze, o va face AUR, imediat după preluarea guvernării, în 2024”, a anunțat senatorul Claudiu Târziu într-un mesaj postat pe internet.

“Consider că este imperios necesară declanșarea procedurii pentru o nouă inițiativă cetățenească privind modificarea Constituției în sensul definirii mai limpezi a căsătoriei”, argumentează senatorul AUR.

Pe de altă parte, Claudiu Târziu propune și un referendum care să prezinte ce opinie au cetățenii României față de ideea de renunțare la “banii fizic”.

“Și, dacă tot o facem pe asta și trebuie să strîngem minimum 500.000 de semnături, am putea cere, în cadrul aceluiași referendum și un vot pentru introducerea în Constituție a unei prevederi care să interzică dispariția banilor fizic și să stipuleze obligativitatea plăților și în numerar – după modelul altor țări, care vor să-și apere moneda și libertatea”, explică senatorul Claudiu Târziu.

Primul “Referendum pentru familie” s-a desfășurat în România pe 6 – 7 octombrie 2018. Pentru ca rezultatele acestui referendum să fie considerate valabile, era necesar să participe la referendum peste 30 la sută dintre alegători. Pragul de 30 la sută nu a fost însă atins.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă