13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR cere PSD și PNL să retragă candidatura lui Cîrstoiu întrucât este...

AUR cere PSD și PNL să retragă candidatura lui Cîrstoiu întrucât este acuzat de fapte penale

Mihai Enache, președintele filialei AUR București, le cere partidelor PSD și PNL să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu pentru funcția de primar general al Capitalei.

Mihai Enache consideră necesară retragerea acestei candidaturi întrucât asupra lui Cîrstoiu “planează grave suspiciuni de fapte penale”. Enache menționează despre el însuși că este “candidatul AUR la Primăria Municipiului București”.

„Fac un apel către președinții celor două partide care s-au transformat în Partidul Comasat Român, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, prin care le solicit să renunțe imediat la propunerea candidatului pentru Primăria Municipiului București în persoana domnului doctor Cătălin Cîrstoiu. Fac acest apel în urma informațiilor apărute în ultima perioadă în mass-media, care transformă imaginea candidatului la care bucureștenii ar avea dreptul, un candidat onest, cinstit și axat pe administrație, într-unul asupra căruia planează grave suspiciuni de fapte penale. O investigație de presă prezintă dovezi evidente asupra incompatibilității doctorului Cîrstoiu, care în timpul în care este manager al unui spital public, contrar prevederilor legale desfășoară activități la clinica privată a familiei sale. Mai mult decât atât, există suspiciuni cu privire la eludarea plății de taxe pentru bunurile folosite în folos personal, bunuri pe care cu cinism, doctorul Cîrstoiu le menționează că sunt bunuri ale firmei și de aceea nu apar în declarația de avere. Vorbim de mașini de lux de zeci de mii de euro, de case la munte și la mare, de care doctorul Cîrstoiu și familia acestuia se folosesc în interes personal. 

De asemenea, solicităm organelor antifraudă fiscală să verifice legalitatea acestor achiziții pe firmele doctorului propus de PSD și PNL pentru Primăria Generală, modalitatea de achiziție, taxele plătite de către firmă sau de către beneficiarul real pentru aceste bunuri. Sunt bunuri pe care familia doctorului Cîrstoiu le folosește în nume personal. Este greu de crezut că societățile familiei Cîrstoiu au nevoie de case de vacanță la Mamaia și la Sinaia. Aceste bunuri trebuiau declarate de Cîrstoiu în declarația de avere depusă anual în calitate de manager al Spitalului Universitar, fiind bunuri ale firmei transformate în bunuri folosite în interes personal. Reiterez solicitarea AUR către Partidul Comasat Român de a veni în fața bucureștenilor cu un candidat onest și nu un candidat așa cum ni-l arată presa în doar câteva zile, un candidat obișnuit să ocolească prevederile legale în interesul propriu”, a declarat Mihai Enache în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o, joi, în fața Primăriei Sectorului 3.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă