13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR a semnat declarația conservatorilor europeni

AUR a semnat declarația conservatorilor europeni

În ziua premergătoare votului pentru alegerea noului președinte al Partidului Lege și Justiție (PiS), partid de guvernământ în Polonia, Jaroslaw Kaczynski a lansat o declarație pentru păstrarea valorilor europene și rămânerea UE în limitele “Europei patriilor,” concept lansat de părinții fondatori ai uniunii.

A doua zi a anunțat delegații la Congres că mai mult de zece partide suveraniste europene au aderat la principiile programatice al viziunii sale despre viitorul Uniunii Europene.

Aproximativ 10 partide, inclusiv două italiene, au semnat declarația, a spus Kaczynski.

Cifra s-a mărit la 15

Între timp, cifra a ajuns la 15. Conform Euroactiv, partidele componente ale noii grupări suveraniste, sub steag polonez sunt: PiS,  Polonia,  Frateli, Italia, VOX,  Spania,  Fidesz, Ungaria, Liga Nordului, Italia, Adunarea Națională, Franța, RN, VMRO, Bulgaria, FPÖ, Austria, Vlaams, Belgia, Partidul Poporului din Danemarca, EKRE din Estonia, Ellinikí Lýsi, Grecia,  Ja21, Olanda,  Acțiunea electorală a polonezilor din Lituania, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, România.
Ieri, s-a alăturat și AUR.

Documentul a fost lansat de liderul polonez pentru dezbaterea publică privind viitorul Europei de la viitoarea conferință programată pentru 22-23 octombrie 2021.

 Birocrația suprastatală a UE duce la o criză

Constatând că la vârful UE se aprofundează procesele care nu duc la dezvoltarea uniunii, Jaroslaw Kaczynski consideră – în documentul programatic – că fenomenele,  incompatibile cu viziunea părinților fondatori, duc la o criză profundă.

El consideră că actualii lideri europeni s-au îndepărtat de principiile de bază, creând o birocrație suprastatală. “Revoluția culturală de acum duce la distrugerea structurilor sociale existente,” a mai spus liderul PiS.

Liderii europeni au sărit calul cu pretenția educației sexuale la minori

 

“Totul a început de la pretenţia absurdă de a face educaţie LGBTQ în şcoli şi de a-i învăţa până şi pe copiii de grădiniţă despre beneficiile masturbării. Ceea ce, pe bună dreptate, pentru europenii tradiţionalişti e o sfidare a bunului simţ”, explică istoricul Marius Oprea într-un editorial din Mediafax.

Marius Oprea mai crede că acutizarea războiului dintre suveraniști și globaliștii “corecți politic” poate duce la o rupere a UE.

———————-

Viktor Orban: “acordăm un sprijin puternic tuturo cărora instituționalizat tradiția europeană”

Documentul liderului polonez a fost semnat repid de către premierul Ungariei, Viktor Orban, care a transmis mass-media europene că “documentul este un sprijin puternic pentru toți cei care au instituționalizat tradiția europeană, națiunile europene, diversitatea lor, bogăția lor și în același timp, cooperarea permanentă, libertatea de mișcare, libertatea economică și, în cele din urmă cei care vor să păstreze libertatea individuală.”

 Ideea de bloc conservator, respinsă

Președintele PiS a subliniat că partidele europene care au semnat declarația sunt „diferite,” respingând ideea de bloc suveranist. „Nu suntem întotdeauna de acord cu totul, dar în această privință suntem unanimi” – a apreciat el.

 „Suntem convinși că am făcut ceva bun pentru viitorul europenilor, al tuturor națiunilor și pentru viitorul Europei”, a adăugat Jarosław Kaczyński.

 

 

AUR: Respingem dictatura „falsei Europe”

“Nu credem într-un viitor superstat european, fondat pe maximalisme utopice de tip federalist. Respingem dictatura „falsei Europe” (în termenii Declarației de la Paris din 2017 – „O Europă în care putem crede”) și afirmăm că viitorul aparține „adevăratei Europe”: o Europă a patriilor care-și recunoaște și prețuiește moștenirea iudeo-creștină, o Europă a statelor-națiuni, care nu cedează decât porțiuni limitate de suveranitate instituțiilor europene, dar își păstrează dreptul de a decide, pe principiul subsidiarității, în domenii importante,” susține extrem de tranșant mesajul AUR nu doar către liderii conservatori europeni ci și pentru tradiționaliștii de la noi.

 Salvini, Marine Le Pen susțin demersul

Matteo Salvini: “este un pas înainte către construirea unei alianțe solide, o alternativă la stânga iliberală a impozitelor”.

Marine Le Pen: ”documentul reprezintă baza unei activități culturale și politice comune, respectând însă rolul grupurilor politice actuale”.

George Simion spune că este nevoie, mai mult ca oricând de o Europă a națiunilor.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă