19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăPoliticăAugustin Zegrean: "Cine ridică sabia, de sabie va muri"

Augustin Zegrean: „Cine ridică sabia, de sabie va muri”

Este trist, ar trebui să înceteze lucrurile acestea… Nu se poate, vorbim de stat de drept, într-un stat de drept nu dai decizii de partid prin care să schimbi un procuror din funcţie. Este o instituţie a statului, este o instituţie care funcţionează, dacă nu le mai convine, dacă se constată că această instituţie este dăunătoare pentru stat, există altă metodă de a rezolva această problemă: se poate desfiinţa, se poate modifica legea de organizare şi funcţionare, dar nu să faci presiuni, cu 20, 30 50 – 1000 de ziarişi să-i trimit acolo să pună întrebări dictate din studiouri.

Nu aşa se rezolvă lucrurile! DNA-ul apărut în 2004 în România. Dacă se constată că nu mai este necesar nu au decât să-l desfiinţeze, dacă nu mai este necesar! Eu nu am spus că nu este necesar! Eu spun că şi-a făcut treaba, pentru că avem atâtea exemple de oameni care au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Dacă nu ar fi fost vinovaţi, nu cred că judecătorii i-ar fi trimis la închisoare. Eu chiar chiar nu cred că în ţara aceasta un judecător poate să trimită pe cineva la închisoare, la comandă. Nu cred lucrul acesta pentru că se teme şi el că îi vine rândul… Cine scoate sabia, de sabie piere!

Răspunsul la întrebarea aceasta este foarte simplu: să îşi vadă fiecare de treaba lui! Dacă fiecare şi-ar vedea de treaba lui, atunci lucrurile ar funcţiona mult mai bine şi am ajunge acolo unde vrem să ajungem. Dar, când vezi că un partid, o coaliţie, o congregaţie luptă cu toţii împotriva unei singure femei, şi femeia aceasta trebuie să ţină piept la toată lumea, vă spun sincer când am văzut-o la conferinţa de presă, mi-a fost milă de ea. Adică, nu trebuie să vii să dai socoteală de tot ce-ai făcut în faţa poporului. Erau nişte lucruri care ţin de secretul meseriei, de dosarele de urmărire penală. S-a mers prea departe… Cum poţi să spui, ca o persoană importantă cu funcţii înalte într-un partid, că trebuie să o dăm afară pe asta? Cum poţi să spui aşa ceva?! Trăim în Europa totuşi, suntem în Uniunea Europeană. Ne pretindem ţară civilizată, ne pretindem stat de drept. Ce stat de drept este acela în care se pune în discuţie, la o şedinţă de partid excluderea unui procuror?

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă