18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăAstăzi se alege un președinte interimar PNL

Astăzi se alege un președinte interimar PNL

Un președinte interimar PNL va fi ales pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie 2022, după demisia lui Cîțu din fruntea partidului.

Duminică la ora 10 este convocată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Ulterior, de la ora 12 se va desfășura un Consiliu Naţional al PNL. În aceste reuniuni se va alege președintele interimar al partidului. De asemenea, urmează a se discuta și vota propunerea de a se convoca un congres extraordinar al partidului. Congresul extraordinar ar putea avea loc la 10 aprilie 2022. Lucian Bode, prim-vicepreşedinte PNL, a precizat că acest congres extraordinar va fi ales noul președinte al Partidului Național Liberal.

Cu o zi înainte, sâmbătă, Florin Cîțu și-a depus demisia din funcția de președinte al PNL. Cîțu câștigase această funcție acum șase luni, la Congresul PNL din anul 2021, când i-a luat locul lui Ludovic Orban. Ulterior, Orban a demisionat din partid.

Demisia din aprilie 2022 îi fusese cerută lui Cîțu de șefii mai multor filiale județene PNL. Demisia lui Cîțu din funcția de președinte a fost urmată de demisia lui Dan Vâlceanu din funcția de secretar general al partidului.

Se caută un președinte interimar PNL, până la Congresul Extraordinar

Nu se știe încă ce politician ar putea fi ales președinte interimar. Mandatul acestuia ar putea dura doar o săptămână, până la Congresul Extraordinar. Cu privire la funcția de președinte cu drepturi depline, cele mai multe șanse le-ar avea premierul Nicolae Ciucă.

Totuși, acesta are o problemă. Statutul PNL precizează că un candidat la funcția de președinte trebuie să aibă o vechime de cinci ani în partid, dar Nicolae Ciucă nu are decât trei ani. El a devenit membru PNL în anul 2019. Din acest motiv, actualul premier ar avea nevoie de o derogare pentru a putea deține funcția de președinte PNL.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de preţurile la combustibili fosili, în...

BCE a lăsat nemodificată dobânda de referinţă

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, nemodificată dobânda de referinţă, pentru a cincea lună consecutiv, dar a semnalat totuşi că ar putea reduce...

Atenție, șoferi! Traficul rutier pe Autostrada A1 București – Pitești va fi deviat începând de joi seara

Traficul rutier pe A1 Bucureşti - Piteşti va fi deviat temporar începând de joi seara, pe aproximativ 1,5 kilometri, pentru montarea grinzilor la pasajul...
Ultima oră
Pe aceeași temă