15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAlegerile la Sectorul 1 intră în „turul 2”: Acuzații de fraudă lansate...

Alegerile la Sectorul 1 intră în „turul 2”: Acuzații de fraudă lansate de Clotilde Armand

Lupta pentru funcția de primar în Sectorul 1 este strânsă și din voturile numărate până acum diferența dintre primii doi candidați, Clotilde Armand, USR-PLUS, și Dan Tudorache, PSD, este de ordinul sutelor de voturi. Numărătoarea paralelă făcută de cele doi candidați arată însă diametral opus iar fiecare tabără anunță victoria.

Clotilde Armand este în avantaj dar își acuză adversarul că vrea să fraudeze alegerile prin schimbarea datelor din procesele-verbale încheiate la finalul zilei de votare și în care sunt trecute voturile obținute de fiecare candidat.

Ea a reclamat la Poliție că unul dintre candidații la funcția de consilier a fost văzut cu un teanc de procese-verbale în brațe. Frauda ar consta în aplicarea prin lipire a unor coduri QR peste procesele-verbale originale deși acestea trebuie să fie imprimate automat la sfârșitul procesului electoral.
Alertați telefonic, polițiștii secției 4 l-au identificat pe bărbatul care avea asupra sa 473 procese-verbale, precizând ulterior că a trecut la audierea mai multor persoane.

„Au fost audiate 8 persoane. Procesele verbale sunt în număr de 473 şi în continuare efectuăm cercetări poliţia sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sectorului 1 sub suspiciunea falsificării de documente şi evidenţe electorale. Bărbatul era înscris pe lista electorală a unui partid politic, la rubrica de consilieri locali.”, a transmis comisarul de poliție Ionuț Dana, șeful Poliției Sectorului 1, fără a preciza de la ce partid este bărbatul prins cu procesele-verbale asupra sa.

Clotilde Armand și Dan Barna au mers în cursul serii de luni spre marți la sediul Biroului Electoral Central pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale privind înregistrarea datelor din procesele-verbale.

Candidata PNL-USR-PLUS a anunțat că va sesiza Parchetul General iar Claudiu Năsui, co-președinte USR-PLUS București a precizat marți că au fost descoperite mai multe erori în sensul că în procesele-verbale Clotilde Armand avea un anumit număr de voturi dar în cifrele oficiale, apărute ulterior pe site-ul Autorității Electorale Permanente, acestea erau diferite, de fiecare dată mult mai mici.

„Sunt foarte multe greșeli și sunt toate în aceeași direcție. Nu am depistat o sigură situație în care să se fi greșit în favoarea candidatului USR-PLUS. Greșelile au un caracter aleatoriu, îți pot lua un vot, îți pot da un vot. Dar la noi doar s-a luat. Și cu sutele. Ni s-au luat voturi și la Consiliile Locale dar și la Consiliul General.”, susține Claudiu Năsui.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă