Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Episcopul Maramureșului îi face campaie lui Ponta: Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie ortodox

PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Satmarului a ținut o prelegere în care i-a îndemnat pe preoți ca duminică, direct de la biserică și în straie preoțești, să meargă la vot și să se asigure că lumea votează cu Victor Ponta, informează Hotnews.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2014 - 11:36

PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Satmarului a ținut o prelegere în care i-a îndemnat pe preoți ca duminică, direct de la biserică și în straie preoțești, să meargă la vot și să se asigure că lumea votează cu Victor Ponta, informează Hotnews  

 "Să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete încoronate și nici regi, dar sunt de-ai noștri și e bine să le dăm credit pentru că fiecare a făcut cât a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e dacă nu face bine să nu facă rău. Siguri că demnitarii sunt două tabere și unii vor spune Votați-l pe al nostru și ceilalți Votați-l pe al nostru, iar noi va spunem Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfântă Cruce.", a fost îndemnul PS Iustin Sigheteanul (sursă: nordvest-tv.ro). 

 Patriarhia spune că o presupusă implicare politică a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală din 2 noiembrie, despre care a vorbit președintele Traian Băsescu într-o emisiune televizată, trebuie dovedită pentru a fi luate măsurile care se impun, potrivit Mediafax. 
  
 Reacția Patriarhiei vine după ce, vineri seară, președintele Traian Băsescu a declarat că BOR s-a implicat, evident, în campania pentru alegerile prezidențiale. 
  
 "Presupusele cazuri de implicare politică partizană a clerului ortodox în campania electorală trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei Române sau centrelor eparhiale din țara pentru verificarea celor semnalate și luarea măsurilor care se impun. Altfel, orice acuzație neprobata este nedreaptă și contrară pozitei oficiale a Bisericii", se arată într-un comunicat al Patriarhiei. 
  
 Tot în răspunsul la declarațiile președintelui, Patriarhia mai menționează că Băsescu a avut o contribuție, în timpul vizitei sale oficiale la Ierusalim, la restabilirea comuniunii bisericești dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română. 
  
 "Patriarhia Română folosește acest prilej pentru a exprimă recunoștință ei și în mod public", a precizat sursă citată. 
  
 Totodată, Patriarhia Română reafirmă neutralitatea politică a BOR, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele bisericilor ortodoxe. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...