12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Episcopul Maramureșului îi face campaie lui Ponta: Votați-l pe al nostru!...

VIDEO. Episcopul Maramureșului îi face campaie lui Ponta: Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie ortodox

PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Satmarului a ținut o prelegere în care i-a îndemnat pe preoți ca duminică, direct de la biserică și în straie preoțești, să meargă la vot și să se asigure că lumea votează cu Victor Ponta, informează Hotnews  

 "Să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete încoronate și nici regi, dar sunt de-ai noștri și e bine să le dăm credit pentru că fiecare a făcut cât a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e dacă nu face bine să nu facă rău. Siguri că demnitarii sunt două tabere și unii vor spune Votați-l pe al nostru și ceilalți Votați-l pe al nostru, iar noi va spunem Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfântă Cruce.", a fost îndemnul PS Iustin Sigheteanul (sursă: nordvest-tv.ro). 

 Patriarhia spune că o presupusă implicare politică a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală din 2 noiembrie, despre care a vorbit președintele Traian Băsescu într-o emisiune televizată, trebuie dovedită pentru a fi luate măsurile care se impun, potrivit Mediafax. 
  
 Reacția Patriarhiei vine după ce, vineri seară, președintele Traian Băsescu a declarat că BOR s-a implicat, evident, în campania pentru alegerile prezidențiale. 
  
 "Presupusele cazuri de implicare politică partizană a clerului ortodox în campania electorală trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei Române sau centrelor eparhiale din țara pentru verificarea celor semnalate și luarea măsurilor care se impun. Altfel, orice acuzație neprobata este nedreaptă și contrară pozitei oficiale a Bisericii", se arată într-un comunicat al Patriarhiei. 
  
 Tot în răspunsul la declarațiile președintelui, Patriarhia mai menționează că Băsescu a avut o contribuție, în timpul vizitei sale oficiale la Ierusalim, la restabilirea comuniunii bisericești dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română. 
  
 "Patriarhia Română folosește acest prilej pentru a exprimă recunoștință ei și în mod public", a precizat sursă citată. 
  
 Totodată, Patriarhia Română reafirmă neutralitatea politică a BOR, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele bisericilor ortodoxe. 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă