3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialVIDEO. Episcopul Maramureșului îi face campaie lui Ponta: Votați-l pe al nostru!...

VIDEO. Episcopul Maramureșului îi face campaie lui Ponta: Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie ortodox

PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Satmarului a ținut o prelegere în care i-a îndemnat pe preoți ca duminică, direct de la biserică și în straie preoțești, să meargă la vot și să se asigure că lumea votează cu Victor Ponta, informează Hotnews  

 "Să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete încoronate și nici regi, dar sunt de-ai noștri și e bine să le dăm credit pentru că fiecare a făcut cât a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e dacă nu face bine să nu facă rău. Siguri că demnitarii sunt două tabere și unii vor spune Votați-l pe al nostru și ceilalți Votați-l pe al nostru, iar noi va spunem Votați-l pe al nostru! Trebuie să fie creștin, să fie ortodox, să se închine, să facă Sfântă Cruce.", a fost îndemnul PS Iustin Sigheteanul (sursă: nordvest-tv.ro). 

 Patriarhia spune că o presupusă implicare politică a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în campania electorală din 2 noiembrie, despre care a vorbit președintele Traian Băsescu într-o emisiune televizată, trebuie dovedită pentru a fi luate măsurile care se impun, potrivit Mediafax. 
  
 Reacția Patriarhiei vine după ce, vineri seară, președintele Traian Băsescu a declarat că BOR s-a implicat, evident, în campania pentru alegerile prezidențiale. 
  
 "Presupusele cazuri de implicare politică partizană a clerului ortodox în campania electorală trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei Române sau centrelor eparhiale din țara pentru verificarea celor semnalate și luarea măsurilor care se impun. Altfel, orice acuzație neprobata este nedreaptă și contrară pozitei oficiale a Bisericii", se arată într-un comunicat al Patriarhiei. 
  
 Tot în răspunsul la declarațiile președintelui, Patriarhia mai menționează că Băsescu a avut o contribuție, în timpul vizitei sale oficiale la Ierusalim, la restabilirea comuniunii bisericești dintre Patriarhia Ierusalimului și Patriarhia Română. 
  
 "Patriarhia Română folosește acest prilej pentru a exprimă recunoștință ei și în mod public", a precizat sursă citată. 
  
 Totodată, Patriarhia Română reafirmă neutralitatea politică a BOR, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele bisericilor ortodoxe. 

Cele mai citite

Al 13-lea salariu și bonusurile, nelipsite din companiile falimentare

Fie sacul cât de gol, angajații din marile companii falimentare ale statului vor primi cel de-al 13-lea salariu prevăzut în contractul colectiv de muncă,...

Noi restricții de sărbători. Program de Crăciun și Revelion

Noi restricții de sărbători. Rata de infectare în țara noastră este tot mai mică, așa că autoritățile au decis să relaxeze măsurile de Crăciun...

Gheorghe Popescu a primit o funcție în guvern

Gheorghe Popescu a primit o funcție în guvern și va fi consilierul premierului Nicolae Ciucă. Anunțul a fost făcut chiar de către marele fotbalist...
Ultima oră
Pe aceeași temă