4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăALDE nu mai poate exista legal în forma actuală. Va fi înghițit...

ALDE nu mai poate exista legal în forma actuală. Va fi înghițit de Pro România?

Aceasta solicită demisia actualei conduceri a ALDE şi organizarea de urgenţă a unui congres în care să se stabilească numele şi sigla partidului. În caz contrar, afirmă Cucşa, membrii ALDE vor fi obligaţi să candideze la localele din 2020 pe listele Pro România.

De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare catre ALDE Romania prin care instiinteaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului pentru ca nu mai face parte din familia ALDE international.

De cand au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE Romania, au tinut-o ascunsa de membrii de partid si nu au luat nicio masura pentru reglementarea situatiei… De aici putem trage simpla concluzie ca cei din conducere nu au avut si nu au nici cea mai mica intentie de a tine in viata partidul!

Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri daca sigla si denumirea partidului sunt in vigoare cu minim 6 luni inainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind in prezent intr-o alianta electorala cu Ponta, schimbarea denumirii si siglei, ar afecta candidatura la prezidentiale!

Organizarea unui congres dupa alegerile prezidentiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea tarzie! Singura varianta va fi ca toti cei care vor sa candideze la alegerile locale, sa o faca din partea Pro Romania!!! Si asa usor si subtil…ALDE va fi rapid inghitit de formatiunea lui Victor Ponta – fapt dorit clar de Ponta! Trist este insa ca actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect si am considerat de cuviinta sa ii informez.

Modul in care actioneaza actuala conducere a partidului este o bataie de joc la adresa tuturor alesilor locali ALDE si a tuturor membrilor de partid care au investit timp si incredere in acest proiect de suflet si cu multe sperante pentru electoratul liberal.

In sedinta de astazi, 18 septembrie 2019, am ridicat promblema mai sus mentionata si cei din conducere au recunoscut faptul ca exista aceasta scrisoare dar nu au propus nici o solutie pentru salvarea proiectului politic!

Tinand cont de tot acest context la care se adauga si managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgenta a intregii conduceri ALDE Romania precum si organizarea unui congres in maxim doua saptamani, pentru schimbarea numelui si siglei partidului”, scrie Cucşa pe Facebook.

Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu s-a retras din ALDE Europa în luna mai a acestui an.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă