7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiÎn apărarea noului Paulescu

În apărarea noului Paulescu

Nu vi se pare că astfel de atitudini se tot repetă în istorie? Din genetica urii s-a născut expresia “să moară capra vecinului,” de negăsit la alte popoare balcanice.

Şi Nicolae Paulescu a fost ostracizat în ţară pentru opţiunile sale politice. Puţini români l-au apreciat pentru  descoperirea hormonului care a stârnit apetitul savanţilor lumii, numit ulterior insulină.

Dacă celebrul profesor al Universităţii bucureştene „a păcătuit” cu un partid naţionalist şi Virgil Păunescu poate fi acuzat că i-a fost sfetnic de taină lui Traian Băsescu.

Iată, cât de simplu se rade o speranţă!

Când ne-am fi aşteptat ca autorităţile de la Bucureşti să-l caute pentru a-l sprijini în munca sa de cercetare, i-a trimis lui Virgil Păunescu controlul de stat pe cap.

Cei cu idei puţine şi fixe ştiu să omoare orice idee originală.

Dar parcă distrugerea oricăror iniţiative româneşti n-a fost atât de spornică şi de agresivă ca în ultimii ani.

Cine câştigă din suprimarea valorilor şi a ideilor? Generalii care la autobază nu parchează decât Mercedes-uri. Volkswagen-urile sunt pentru gradele mai mici.

Structurile parastatale, care s-au întins ca o caracatiţă, preferă să trăiască din comisioanele marilor producători mondiali, nu să stimuleze produsele “made in Romania.”

Securitatea trăieşte din comisioanele Big Pharma

De ce să-l susţină pe Virgil Păunescu structurile de securitate? Ce gheşeft ar avea în cazul validării unui vaccin românesc? Masa de generali obedienţi Noului Mare Orient au pus pe butuci şi Institutul Cantacuzino. Prea încurca Big Pharma, obişnuită să dea taxe de protecţie la regiment.

V-aţi întrebat de ce a fost scos din joc profesorul Adrian Streinu Cercel? Deh,  vine vremea achiziţionării noilor vaccinuri sau a medicamentelor care pot atinge atât tarife exorbitante, dar şi un comision proporţional, după buget, Coane!

Anul viitor se pune la bătaie miliardul
Ca o consecinţă imediată a gripei aviare, guvernul României a cheltuit pe medicamente şi pe vaccinuri 300 de milioane de Euro. Credeţi că la anul nu bate miliardul? Păi şi atunci ne explicăm de ce deranjează regimentul Streinu Cercel. Cum să traseze el linia de imunizare, când poate veni nora generalului să o facă la ordin?

Sigur că nici nu încercăm să ne documentăm despre ce face OncoGen, un institut ridicat din nimic de către profesorul Virgil Păunescu. Nici să căutăm în revistele de specialitate câte puncte ISI are cercetătorul bănăţean. 60. Sunt multe, puţine? Dacă e să o luăm de bune informaţia că Gabriel Liiceanu are 12 puncte, cota lui Păunescu pare uriaşă.

 Vocile lumii

 „Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se arată în comunicatul Ambasadei Marii Britanii

Când Noble vine la Munte…

Cartea sa de vizită academică, articolele sale din jurnalele de specialitate, recomandările străinilor nu sunt suficiente.

A trebuit ca omul să-şi facă auto-vaccinul ca să se declanşeze jihadul propagandei negre.

Pentru români nu contează că Virgil Păunescu nu a făcut greşeala lui Nicolae Paulescu, din urmă cu o sută de ani, când nu şi-a publicat rezultatele muncii în revistele de specialitate şi a lăsat garda jos, peste care un grup de canadieni a luat Nobelul. Păunescu şi echipa sa scriu regulat în cele care validează cariere.

Nimic nu e ascuns. Totul e la vedere. Dar ce ochi să vadă?

Profesorul timişorean şi-a propus, în urmă cu mai mulţi ani, încă de pe vremea când soţia sa supravieţuia cancerului, să caute soluţii de salvare a viitorilor pacienţi cu aceeaşi boală.

Consoarta nu i-a fost salvată, nici de AKH, nici de rugăciuni. Rămas singur, a trecut la munca de laborator, după ce a ridicat pe bani europeni o instituţie de cercetare, singura de acest gen din România.

Pentru cei care mai şi gândesc nu numai respiră lozinci, cancerul de col uterin, răspunzător de moartea a milioane de femei anual, e provocat de Human Papiloma Virus (HPV). În zadar mai multe guverne la rând au recomandat părinţilor să-şi vaccineze copii de până la 12 ani. Împreună cu echipa sa a reuşit performanţa de a scrie o planşă de salvare. A primit recent din Germania, cele 32 de proteine extrase din virus, necesare producerii vaccinului care s-ar orienta înspre cauză, nu înspre efect.

De ce să finanţezi un român, când poţi trăi pe grăunţele Big Pharma?

Junta s-a aruncat asupra lui. Vrea bani! Păi sigur că în asemenea domenii, guvernele responsabile pompează miliarde. Dar poate chiar aici e chichirezul. De ce să-l ajuţi pe un român, când poţi trăi bine mersi din grăunţele gealaţilor Big Pharma?

Recent, “escrocul”, aşa cum l-a calificat media obişnuită să atace elitele medicale, a fost sunat de ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, pentru a-l informa că guvernul Johnson  pune a bătaie 6,5 miliarde de lire sterline celor care descoperă mult aşteptatul vaccin. Doar nu credeţi că diplomatul a apelat un Al Capone, iar MI6 nu e informat?

Şi asta după ce profesorul, catalogat drept “arghirofil,” a refuzat o finanţare din partea guvernului Chinei, în urma publicării pe un “open source” (sper că ştiţi ce reprezintă n.a.) a datelor de cercetare.

În urmă cu mai mulţi ani, propuneam unui premier să-i facă o vizită lui Justin Capră, cel cu multe inveţii în portofoliu, dar fără puncte ISI. Mi-a spus că serviciile i-au recomandat să fie prudent, că inventatorul nu e cu boii acasă. L-au făcut şi nebun pe un om senin şi clar până în ultimele clipe ale vieţii.

De ce a murit Institutul Cantacuzino?

Revenind la chestiunea finanţării cercetării, da, cercetare nu se face fără bani niciunde în lume.

Pe Virgil Păunescu l-au sunat şi românii de la Ministerul Cercetării şi Dezvoltării. Un director de mâna a doua i-a recomandat să facă un proiect. Asta în timp ce planeta e ca o rachetă în combustie. Şi cine să-i aprobe dosarul? Cică o comisie specializată de la Ministerul Sănătăţii. Şi cine ar putea fi cei care-l verifică pe Păunescu?

În România când nu vrei să faci ceva inventezi o comisie. Când vrei să te bucuri de comisioanelele Big Pharma, desfinţezi o instituţie românească. Doar n-a murit Institutul Cantacuzino de moarte naturală!  

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă