2.7 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialSerial Rl. Pe cine alegi? Radu Cristescu, candidatul PMP pentru funcția de...

Serial Rl. Pe cine alegi? Radu Cristescu, candidatul PMP pentru funcția de primar al Sectorului 2: Sunt un fan DNA. Într-o campanie ți se poate ”aranja” ceva

Candidatul PMP la funcția de primar al Sectorului 2, Radu Cristescu, se declară un fan al DNA. Cu toate că, recunoaște el, dacă ești persoană publică întotdeauna ți se poate aranja ceva sau poți fi șantajat cu ceva.

R.l: De ce candidați?

Este o provocare pentru mine. Când am acceptat să candidez în Sectorul 2, Onțanu nu era în pușcărie, cum este acum. Știam că este foarte greu să te lupți cu Onțanu. Acum pe Consiliul Local al Sectorului 2 se bat două mafii: mafia PSD-istă și UNPR-istă, româno-libaneză, a lui Onțanu, reprezentată de Mihai Mugurel Toader, fratele lui Rodica Nassar – președinta PSD Sector 2, și mafia PNL-istă, susținută de Anca Boagiu și Ludovic Orban – și el cu probleme – reprezentată de deputatul Dan Cristian Popescu, fratele celebrului Mihai Popescu, fostul consilier personal al lui Orban la Ministerul Transporturilor. Au nevoie de bugetul Sectorului 2 ca să trăiască în lux în continuare.

R.l: Aveți un motto?

L-am și pus: “Bătălia și curajul meu pentru Sectorul 2”. Eu ce am de spus, spun, pentru că nu am furat cu ei. Spun lucrurilor pe nume. Pun curajul și determinarea mea în slujba cetățenilor Sectorului 2.

R.l: Ce studii aveți și cum credeți că vă vor ajuta în mandatul de primar ?

Sunt de profesie inginer. Se spune că inginerii sunt mai riguroși și mai exacți. Nu știu cât mă vor ajuta studiile. Mă va ajuta foarte mult experiența de viață.

R.l: Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă și care este ultimul sau cel actual?

După ce am terminat facultatea am lucrat în mediul privat. Am avut firma mea, acum foarte mulți ani. După aceea am lucrat în consultanță și sondarea opiniei publice. Iar de câteva zile mi-am întrerupt contractul de muncă, acela de director general la o întreprindere cu capital românesc, nu străin, care produce vată minerală.

R.l: Care este cea mai importantă realizare din viața dumneavoastră?

Cea mai importantă realizare este fetița mea, care în august împlinește 18 ani.

R.l: Care este cea mai gravă problemă identificată în sector ?

Sunt multe probleme în Sectorul 2. Sunt încă în căutarea acestor probleme. Stau de vorbă cu cetățenii și identificăm problemele importante din sector urmând ca, dacă voi ieși primar, să le rezolvăm împreună.

R.l: De ce credeți că predecesorii dumnevoastră nu au făcut mai multe pentru sector?

În cazul meu vorbim de un singur predecesor. Este de 16 ani primar. Din fierar-betonist a ajuns general cu două stele. Dacă luăm în calcul numai retrocedările ilegale din Sectorul 2, de câteva sute de milioane de euro, și ne gândim la comisionul lui Onțanu, ne dăm seama că nu avea niciun chef să se pună în slujba cetățenilor, ci doar în slujba lui și a familiei lui.

R.l: Care este cel mai important proiect pe care vreți să îl implementați în mandatul dumneavoastră?

Am mai multe proiecte. Le voi comunica locuitorilor Sectorului 2. Nu în ultimul rând, vreau să salvez Gara de Est de mafia PNL-istă a fraților Popescu, cea care vrea să desființeze gara pentru a lua naștere un proiect imobiliar, cu mall-uri și clădiri de birouri. Bineînțeles, pentru interesul lor imobiliar.

Gara de Est este funcțională iar clădirea ei este monument istoric. Nu cred că este cazul s-o desființăm. Dacă lumea nu este sătulă de mall-uri, ne putem gândi și la un alt amplasament pentru un mall, dacă necesită Sectorul 2 încă unul, ceea ce nu cred, întrucât tocmai s-a deschis unul nou.

R.l: Ați studiat proiectele contracandidaților? De care dintre ei vă temeți?

Nu mă tem de nimeni. Nu am avut ce studia. Singurul proiect anunțat de PNL este desființarea Gării de Est, altceva nu am auzit de la PNL. Iar de la PSD chiar nu am auzit niciun proiect, nici nu cred că au. Doresc probabil să rămână în Primărie pentru a nu le scoate cineva dosarele ascunse într-un fișet.

R.l: Cât de important este sprijinul unui partid politic? Ați candida ca independent?

Sprijinul unui partid politic este foarte important. PMP este un partid nou. Nu aș candida ca independent, pentru că singur nu ai ce face. Te lupți cu morile de vânt. Exact cum se va lupta Nicușor Dan. Dacă va ieși primar general va trebui să joace pe muzica pusă de PSD – PNL.

Candidatul nostru la Primăria Generală este Robert Turcescu. Dacă va ieși primar general, cred că vom colabora bine.

R.l: Ce obiective turistice din sector ați promova în fața turiștilor?

Sectorul 2 are o salbă de lacuri. Pentru a realiza promovare turistică trebuie să mă consult în primul rând cu cetățenii, pentru că e important ce-și doresc ei, nu ce-mi doresc eu. Voi aștepta răspunsurile cetățenilor.

R.l: Ce soluție aveți pentru lipsa locurilor de parcare?

Cele mai bune soluții sunt cele care vin din interior. Mă voi consulta cu cetățenii. Degeaba vin eu să fac parcări subterane sau supraterane dacă locuitorii au altă soluție. Întotdeauna cetățenii au soluția cea mai bună.

R.l: Ce propunere aveți pentru a avea un sector mai curat ?

La fel ca și la celelalte întrebări. Împreună cu cetățenii voi lua aceste decizii.

R.l: Cum vă gândiți să îmbunătățiți protecția locuitorilor din sector?

În afară de Poliția națională, care își face datoria, fiecare Sector are o Poliție Locală. Nu știu exact cu ce s-a ocupat Poliția Locală a Sectorului 2 până acum, dacă a protejat infractorii, dacă a lucrat în slujba cetățenilor sau doar în slujba lui Neculai Onțanu.

R.l: Ce părere aveți despre construirea unei moschei în București? Dar Catedrala Neamului credeți că este necesară?

Referitor la moschee, o să-l las pe Robert Turcescu să vă răspundă la această întrebare, în calitate de primar general al Capitalei. Este un subiect sensibil.

Referitor la Catedrală – pot să vă spun că Dumnezeu “iubește lemnul și spațiile mici”.

R.l: Vă temeți de DNA? Aveți vreun dosar?

Nu mă tem de DNA. Din emisiunile de la postul de televiziune la care sunt invitat se știe că sunt un fan DNA. Clasa politică din România a arătat că, din păcate, nu se poate curăța, și atunci DNA a venit în ajutorul ei, curățind această mizerie. În Sectorul 2, nimeni nu avea nicio șansă. A fost prea mult 16 ani, pe Onțanu puteai să-l iei și după un an. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Sunt un fan al DNA, consider că s-a furat prea mult în România ultimilor 25 de ani. Dar nu sunt de acord cu unele abuzuri și răzbunări personale de care DNA a dat dovadă, în unele cazuri.

R.l: Ați luat vreodată mită? Dar ați dat?

Mită nu am luat, pentru că n-am avut unde să iau mită. Dacă e vorba de dat mită, dacă o mică atenție dată la doctor o considerați mită… eu nu știu ce să zic. La doctor, la profesor… Dar pot spune că nu am dat mită.

R.l: Puteți fi șantajat cu ceva?

Întotdeauna poți fi șantajat cu ceva. Până la vârsta de 48 de ani, am mai avut păcatele tinereții. Într-o campanie electorală sunt scoși toți morții din morminte, tot ce ai făcut când erai student, când erai elev. Tot timpul pot apărea surprize, ți se poate “aranja ceva”.

R.l: Ce avere aveți?

Se poate vedea declarația mea de avere. Ca o glumă… tot ce e pe mine e și în șifonier.

R.l: Ce întrebare lipsește din acest interviu ?

Dacă cred în Dumnezeu. Cred în Dumnezeu. Cred că Dumnezeu și-a întors un pic ochii spre poporul ăsta care timp de 26 de ani a fost mințit, furat și umilit. De asta e nevoie de o altă clasă politică, de oameni noi.

Citește și: Campanie Rl. Pe cine alegi? Interviuri cu candidații la primăriile de sector ale Capitalei

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șeful NATO avertizează UE cu privire la „barierele” din industria de apărare

Mark Rutte, secretarul general al NATO, a avertizat Uniunea Europeană asupra riscurilor de a crea bariere care să împiedice participarea companiilor din statele NATO...

Premierul Slovaciei a adresat o invitație oficială lui Zelenski. Subiectul: tranzitul gazelor naturale

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a adresat o invitație oficială președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a participa la discuții legate de tranzitul gazelor naturale, notează...

Motivul pentru care a murit copilul de 4 ani din Craiova

Un caz tragic a zguduit comunitatea din județul Dolj, după ce un băiat de doar patru ani din Craiova a fost găsit decedat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă