16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDecalogul distrugerii unei naţiuni

Decalogul distrugerii unei naţiuni

La începutul descătuşării şi ieşirii din robia stelelor roşii, s-a personalizat în cel mare, cel înţelept şi cel bun.

Viclean din fire a venit cu daruri multe. Când oamenii voiau să vadă, le-a adus televizoare color. Când oamenii au vrut să audă, le-a adus trupe de hard-rock. Suferinzilor le-a întins o mână şi le-a spus că-i ajută. În zonele uitate de Dumnezeu a venit cu ajutoare. Le-a luat părinţilor copiii şi i-a şcolit prin mari universităţi. Celor mai săraci cu duhul le-a promis fericirea, prosperitatea şi lumina năucitoare a lumii noi. În loc de carne le-a adus plastilină.  

Cum s-a travestit Diavolul pentru a cuceri Grădina Maicii Domnului?

Pentru a nu i se descoperi intenţile şi-a împrumutat numele de Hegemon. Mai întâi a venit ca o prinţesă într-o hermină până la glezne, apoi ca o vulpe cu coada lungă. Doar mai târziu şi-a tras o barbă şi a sosit în chip de mag. S-a prezentat simplu consultant.

Toate aveau o rânduială. Ce-i drept colectivă. Ştiind că morbul capitalist al business-urilor private se poate lua, a venit şi le-a adus privatizarea. Un model de autodistrugere.

Diavolul umblă cu butonii anticorupţiei, în timp ochii îi sticlesc la aurul ardelenilor

Pentru a fi mai credibil şi-a schimbat mai mereu alura. Odată era om politic, altă dată comisar european. Lumea s-ar fi prins de intenţiile sale. Şi a construit astfel o reţea pe care a îndatorat-o la mai marele stăpân. Pentru că trebuia să poarte un nume i-a spus societatea în civil.

Nicio faptă bună nu trebuie rămasă nepedepsită. Când Grădina Maicii Domnului începuse să se umple de bunătăţi  a apărut cu pantoful găurit şi a dat semnalul austerităţii. Şi-a tras mutră de salvator. Lumea a răbufnit. „Aşa nu se mai poate”. Cunoscut pentru abilităţile sale de a comite trucuri, a răsturnat voturile oamenilor, ţinând pe poziţie chelul, autodeclarat sugaci de la licurici.

Petrov se iubea cu licuriciul

Obligat să reziste, oligarhul serviciilor i-a cedat din suveranitate. Astfel Diavolul a adus de peste mări şi ţări o procedură. A încercat să o impună în cizma europeană, dar a eşuat. S-a plimbat cu ea şi pe la vecini. Toţi i-au făcut vânt. Suna coclit: Anticorupţia. Stăpânilor din cea mai împădurită zonă europeană au băgat-o în casă şi i-au dat unelte de lucru. I-au construit instituţii, au dotat cu aparatură modernă laboratoarele. Juzii şi gâzii i-a instruit cum să manevreze noua ghilotină. Dornicilor de parvenire, proveniţi din lumpen proletariat, i-a îmbrăcat în uniforme şi le-a dat grade. Fiilor şi ficelor cătanelor regimentului le-a dat funcţii în stat. Toţi turnătorii şi toate filatoarele au devenit cerberi ai cetăţii.

 

„Oricât ar năimi Diavolul piraţii fricii, marea nu se va îneca,” ziceam într-o cronică a cărţii Î.P.S Corneanu: “Credinţă şi viaţă,” apărută la Editura Dacia, în 2001
 

Pentru a fi sigur că toată activitatea e sub control, Diavolul a trimis păunii păcii, în chip de ambasadori. Celor slabi din politică le-a arătat cartonaşul. Celor puternici le-a trimis procurorii. În sediul celui mai important partid, a organizat noaptea cuţitelor lungi. Drept recompensă, l-a făcut pe pucistul şef prim secund al marelui conducător de oşti ale lumii Atlanticului de Nord. Mulţi au murit fără lumânare în Beciul Domnesc. Aşa a început dezastrul.

Diavolul a scris ghidul pentru lupta Anticorupţie

Pentru ca anticorupţia să aibă priză la oameni, a scris o strategie şi a impus-o prin cozile de topor, provenite din  lumea colaboraţionistă.

Care sunt punctele principale din Decalogul distrugerii unei naţiuni?

> Distrugeţi elitele! Printr-un plan bine elaborat a lovit la temelia societăţii. A distrus nu numai încrederea în biserică şi în lumea medicală ci şi în cele mai reprezentative profesii. A învăţat frustraţii colectivităţilor să-şi ţipe neajunsurile. Să se indigneze colectiv. Le-a dat steag de luptă şi le-a însufleţit vocaţia distructivă.

> Indignaţi-vă! Printr-o tehnică de laborator a stârnit animalul din om. A scobit amigdala cerebrală (centrul “muşcă şi fugi”) a celor săraci cu duhul. Le-a insuflat frica. Şi apoi a gestionat magistral temerile oamenilor. Uşor, locuitorilor Grădinii Maicii Domnului li s-a inoculat sentimentul vinovăţiei altora pentru propriile insuccese. Şi aşa au început reuniunile de acuzări publice. Scopul? Măturarea forţelor necolaboraţioniste.
> Plecaţi în exil!  Dibaci cârmuitor al nelegiuirilor sacramentale, ştia că trebuie sa treaca doua generaţii pentru ca cei născuţi şi crescuţi în libertate să poată prelua treburile obştei. După 40 de ani, aceştia ar avea libertatea – conform planului ticluit – să se întoarcă umili şi să muncească în grădina păstorită de oamenii diavolului. Peste ani se va scrie că Diavolul nu se mai îmbracă de la Pravda. Ci în aurul din Munţii Metaliferi din Transilvania.  
> Stârniţi acasă jihadul! Oamenilor în general le place mişcarea. Iar Diavolul ştie asta. Le-a luat echipele de cupă mondială şi i-a chemat în stradă să se revolte. Le-a provocat stări de ură colectivă. Aşa au apărut ameninţările cu moartea şi limbajul trivial. Perspicace, Diavolul le-a luat la mai mulţi minţile deodată la mai mulţi şi i-a învăţat să danseze în foc. I-a dresat. Le-a stârnit reflexele. La fel ca-n experimentul lui Pavlov, osul, el arată acum, după ani de îndobitocire, cătuşele. Lumea captivă Ordinului de stăpânire exultă. Dansează în foc de bucurie.

 Pentru a zăpăci lumea de cap, Diavolul se ascunde în detalii

> Năşiţi societatea în civil! Pe mulţi i-a pregătit în şcolile mari de afară în tainele conspirării adevărului. I-a întors. Şi i-a pus la treabă. Cu sprijin logistic adus din întuneric, Diavolul a ţesut cu oamenii spălaţi deja pe creier o reţea. I-a spus societatea civilă. De fapt, militară. Dar pentru că a tot insistat să-i spună cum vrea el, a rămas societatea civilă. Doar noi răii, am poreclit-o societate în civil.
> Radeţi independenţa juzilor şi a gâzilor! Nu i-a trebuit mult timp să comită crimele de uneltire contra magistraţilor. Avea tehnică de ascultare. Troieni în cetate. Colaboratorilor le-a dat mandat de execuţie  a adversarilor. Denunţătorii au făcut legea.  
> Creaţi UM-uri! Pentru ca noua paradigmă a luptei contra hoţilor să reuşească, Diavolul le-a dat instituţiilor de propagare a noului adevăr creat, răii le-au spus UM-uri, vuvuzele gata pregătite să facă larmă.
> Ridicaţi stupizii reţelelor sociale la rang de lideri de opinie! Citindu-l atent pe Umberto Eco şi pentru a nu mai păţi ca într-un “Veac de singurătate,” să se joace cu magneţii, Marele Inchizitor a creat oficii de inteligenţă artificială pentru a stimula apetitul la ură al utilizatorilor de reţele sociale.
> Defăimaţi, distrugeţi reputaţii! Pentru ca planul său de ocupare a teritoriilor să reuşească, a pregătit un desant cu procurorii, mediatizaţi până la paroxism, să lege şi să încătuşeze entităţile suveraniste. Ar fi fost culmea, se gândea el, Marele Stăpân al Întunericului, să piardă prada când avea tot arsenalul de succes pentru desantul final asupra cetăţii asediate.

“Pentru noi totul, pentru adversari legea”

Prin toate mecanismele de comandă a schimbat legislaţii, a dat ordonanţe, a pus decizii în Monitoarele Oficiale, pentru ca multinaţionalele din bârlogul său să prospere şi să aibă astfel finanţe pentru ceea ce avea să vie. În acelaşi timp, prin anticorupţie, ghilotina sa din vremea progresismului caviar, a impus draconic legea împotriva celor care n-aveau darul închinării. Anii ce aveau să vie ar fi, conform planului său secret, ai încolonării spre birouri tip bou-vagon din marile clădiri de sticlă.
 

După ce a răpus toţi factorii imuni ai organismului naţional, Diavolul în chip de salvator e gata pregătit să înhaţe resursele umane şi naturale care au mai rămas.  Şi astfel e deja făcut transferul de proprietate a Grădinii Maicii Domnului către Marele Inchizitor.

 

 

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă