8.5 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTrumpnea – virusul ucigaș al diplomației

Trumpnea – virusul ucigaș al diplomației

Conform rechizitoriului DNA, Liviu Dragnea ar fi fost sponsorizat de Necuratu’ atunci când s-a dus la dineul de inaugurare a noii președinții americane, să-l cinstească pe Donald Trump, devenit președinte.

Pe cale de consecință și Trump trebuie chemat la București dacă există “suspiciuni rezonabile” că liderul român, al celui mai puternic partid social-democrat al Europei acelor vremi, și-a tras pentru sine sau pentru vreun apropiat un beneficiu.

Chipiul decidenților e larg de se bălăngăne capul. Dar când nu sunt neuroni care să studieze consecințele, vai de fundul celor ce vor veni pe fotoliile puterii.

Procurorul de caz, fără să-și dea seama, a produs în laboratorul său de tocat vieți, cariere și profesii cel mai nou virus, ucigaș al diplomației lumii.

Ce caracteristici fiziologice are Trumpnea

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Noi am înțeles de ce i-au deschis un nou dosar penal lui Liviu Dragnea. Sistemului îi era teamă că judecătorii de la instanța bucureșteană vor dispune liberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Pentru a opri ieșirea la lumină a celui care-i sperie pe îmbelciugați că le schimbă feng-shui-ul statului în genunchi, cât recită noi suntem statul, sub pulpana hegemonului, procurorii și sforarii de sistem au fabricat pe iute-repede-nainte un nou dosar, doar cu scopul de a pune presiune pe judecători.

Ieri trebuia să se discute contestația lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de liberare condiționată. El a cerut strămutarea procesului. Până de curâns, souă instanțe recunoscuseră deja că i s-au încălcat mai multe drepturi în penitenciar.

Procurorii s-au constituit în parte literalmente interesată, sigur că la decizia Marelui și Puternicului Nevăzut, pentru a da argumente judecătorului de caz să respingă cererea de ieșire din penitenciar. Ieri, procesul s-a amânat din cauza imposibilității prezenței apărătorului în in instanță.

Practica de procedură penală spune că în cazul judecării cererii de liberare se descoperă că a mai săvârșit o faptă, pentru care s-a început urmărirea penală, liberarea se revocă și se reîntoarce inculpatul în închisoare pentru a executa toată pedeapsa, mă lămurește un judecător de calibru, neînchinat Unității.

Consecințe planetare. Procurorul va străluci în negura vremurilor

Aici e miza noului dosar făcut lui Liviu Dragnea. Numai că procurorii și cei care au dat drumul la câini nu s-au gândit la consecințele speței. De acum înainte niciun lider al lumii nu se mai poate întâlni cu vreun oficial român, fără să-i fie teamă că peste ani se poate trezi martor, acuzat sau chiar inculpat de justiția română.

Orice funcționar din cancelariile occidentale va fugi ca dracu de tămâie de vreo eventuală așezare la negociere cu un oficial român. Dacă individul, președinte sau prim ministru vine – vorba lui Iohannis – “microfonat?” Să sufere ulterior precum Tony Blair?

Tony Blair a fost rușinat de Portocală, procurorul cu atâtea bube pe cap

O lume întreagă a fost năucită de cauza Ponta-Blair. Un fost prim ministru laburist, cu o carieră impecabilă, de peste patru decenii în politică, a fost terfelit de Portocală. Cazul e similar cu cel instrumentat acum lui Dragnea. Britanicul și-ar fi pus prestigiul la dispoziția candidatului Victor Ponta la președinția României. Evident că ridicolul a fost fără margini. DNA nu a putut proba vreo faptă penală în acest caz. Subiectul s-a închis juridic, dar a cutremurat diplomația lumii. Blair a trebuit să demisioneze chiar și din fundația cu numele său.

Cum să fie târât premierul britanic într-un asemenea dosar? În urma monstruozității juridice, politicienii români au trebuit să dea explicații. S-a spus atunci că a fost o simplă întâmplare. Un abuz, în urmă căruia procurorul și-a pierdut job-ul.

Dar iată că Panait, urmașul lui Portocală, recidivează. Deschide un dosar penal, în care a introdus numele președintelui SUA, Donald Trump. Un alt cutremur planetar.

DNA a slobozit virusul ucigaș al diplomației

Se poate spune că DNA a slobozit un virus ucigaș al diplomației, pe care l-am botezat Trumpnea. Cazul, nu doar că urmărește să influențeze judecătorii care ar trebui să judece liberarea sa condiționată, ci lovește în marea diplomație a lumii.

Vorba unui oficial francez: speța creează un precedent planetar.

Ce om de afaceri român va mai fi primit de vreun om politic englez sau american, fără a i se spune că e ciumat? Că vine din țara aceea în care politicienii sunt nefrecventabili?

La întâlnirile diplomatice se discută și subiecte sensibile și pe lângă agendă. Nimeni nu vrea ca peste ani subiectul sensibil să fie scos la lumină de ghearele procurorilor. Orice președinte al vreunei veritabile țări democratice are o agendă publică și una ascunsă la reuniuni. Cum ar fi ca peste ani, la pensie fiind demnitarul, în loc să scrie memorii, trebuie să dea explciații procurorilor anticorupție din România?

Panait a slobozit Trumpnea – virusul ucigaș al diplomației.

 

Vocile lumii

Sorin Roșca Stănescu

publicist

“Dosarul Dragnea-Trump se va întoarce ca un bumerang împotriva României. Efectul Blair, transformat în efectul Trump, va crea mult mai multe suspiciuni legate de România. Vom avea numai de pierdut din această afacere. Dar până atunci este posibilă și o altă grozăvie. Cum s-ar putea apăra Liviu Dragnea, acuzat că, indirect, l-a mituit pe Donald Trump?”, se întreabă Sorin Roșca Stănescu pe Corect News.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Raport: Produsele mai puțin sănătoase, preferate de marile companii în țările cu venituri mai scăzute

Un nou raport al Indicele Global de Acces la Nutriție scoate la lumină o discrepanță îngrijorătoare în calitatea produselor alimentare și a băuturilor comercializate...
00:02:01

VIDEO. Amsterdam. Grupuri olandeze au atacat susținători ai Maccabi Tel Aviv

Imaginile arată fanii Maccabi Tel Aviv adunați într-o piață din centrul Amsterdamului înaintea meciului echipei de fotbal în Europa League împotriva lui Ajax, pe...

Să vină banii! FCSB și-a asigurat deja o sumă importantă din parcursul european

FCSB a reușit o victorie importantă împotriva danezilor de la Midtjylland, scor 2-0, în etapa a patra din faza principală a Europa League, consolidându-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă