14.3 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăOp & EdȘcoala trage ponoasele după petrecerile dorite de Guvern

Școala trage ponoasele după petrecerile dorite de Guvern

O statistică publicată de Ministerul Educației, la zece zile de la debutul anului școlar, arată ceea ce știam toți: că petrecerile și festivalurile cu număr mare de participanți permise de autorități chiar înainte de 13 septembrie au determinat creșterea numărului de infectări cu COVID-19 în rândul populației și că încet, dar sigur vor duce la închiderea școlilor.

Deja avem multe clase în care au fost suspendate cursurile cu prezență fizică.

Această situație demonstrează din nou – în cazul în care acest lucru nu este deja evident pentru toată lumea – că banii colectați de la organizatorii petrecerilor de la malul mării și de la organizatorii marilor festivaluri de muzică din Cluj-Napoca și din Capitală sunt mult mai importanți decât viitorul copiilor.

Din nefericire, școala nu are suficiente argumente pentru a-i determina pe politicieni să-i acorde importanță, în primul rând, pentru că nu oferă bani.

Educația aduce profit pe termen lung unei societăți, dar acest aspect nu stârnește interesul celor aflați la putere.

Toate guvernările au fost interesate să strângă bani de cheltuit rapid, cât timp au în mână “ciolanul”, iar aici școala nu are ce să ofere.

Învățământul nu reprezintă decât o pagubă pentru cei aflați la putere.

L-am văzut pe primul pasionat de golf al țării că susține ideea obligativității vaccinării anti-COVID pentru cadrele didactice.

La petrecerile care au adus bani la bugetul de stat nu s-a impus obligativitatea vaccinării.

S-a mers pe teste, care nu au fost serios verificate de nimeni și pe măști, de care mulți petrăcăreți s-au debarasat rapid.

Chiar cu doar ceva mai mult de jumătate dintre cadrele didactice imunizate împotriva noului coronavirus este limpede că nu cursurile cu prezență fizică reprezintă principalul pericol de răspândire a COVID-19.

Așteptăm ca guvernanții să închidă din nou școlile și să lase, ca și anul trecut, mall-urile deschise.

Se pare că elevii ajută la răspândirea virusului doar când sunt în școală, nu și când se plimbă prin mall.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă