Nu mult după Bobotează, Don Marcel s-a spovedit public, la Brăila, înainte de a intra în Iordanul guvernării. În fața credincioșilor social-democrați, a promis că marile companii vor plăti, la fel ca cele mici, 1% taxe, pe cifra de afaceri. “Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc,” a conchis el, neîmpărtășit.
Odată ajuns pe Golgota guvernării, a uitat că s-a spovedit și că a recunoscut păcatul original al democrației românești: străinii sunt mai protejați decât românii, în orice business.
Cu domiciliul la o sută de km de București, dar cu apartament în vila de lângă guvern, Don Marcel și-a trimis prin curier diplomatic pachetul fiscal la Palat, cu rugămintea ca liberalii să nu se uite în cutia cu pravile domnești.
citește și: Ipoteza negocierilor secrete ruso-americane prinde contur. Ucraina rămâne carne de tun
Nu știm dacă vreun Irod i-a impus lui Don Marcel să stea cu minciuna la masă. Nici vreo ambasadă să-l fi deranjat epic. Suita de impozite și de taxe impuse contribuabilului român, odată cu dieta statului obez, nu-i salvează sufletul înspre mântuirea electorală, ce de-a pururi vine din patru-n patru ani.
Apostolii rebeliunii liberale pun ardei iuți în ciorba premierului
Apostolii rebeliunii liberale, prea cuviosul Rareș Bogdan și prea cucernicul Alin Tișe, se simt, asemenea Apostolului Pavel, “în primejdie, printre frați mincinoși.“ Ei nu vor împilarea capitalului românesc, dar nici tăierea cordonului ombilical al plăților externe, pe contracte fictive, făcute de multinaționalele, deloc preciste, cum vor să pară.
Don Marcel, un bun și mare creștin, știe încă, de pe vremea când hălăduia în căutarea unei biserici de rit salvaționist, că principalele condiții ale îmdumnezeirii oricărei acțiuni, chiar și guvernamentale, sunt sfințenia, adevărul și dragostea.
Dacă prima o rezolvă cu soborul de preoți, chemați să sfințească pachetul fiscal, precum mașinile vecinului cu Crucifix, nu departe de Palatul Victoria, adevărul precarității bugetare e mărturisit. Aici, la masa împăcării cu frații creștini liberali, e izbăvit pe jumătate. Don Marcel a recunoscut în strană că-i pe deficit și n-are de unde să scoată bani pentru pomeni electorale. Păcatul mărturisit e pe jumătate iertat.
Dar criza financiară se datorează acumulărilor cantitative – vorba marxistului – care n-au dus la salturi calitative, făcute de fostele guvernări necântătoare în corul bisericii.
Au turnat binele în cuferele multinaționalelor, dar au și băut adălmașul cu CE0-iștii, întru pururea scutire a lor de impozite.
Don Marcel, lăsat cu ochii-n soare
Partenerii de crez întru buna guvernare, liberalii, nu vor să cânte prohodul capitalismului, nici să lasă pradă câinilor așezământul brătienilor. Îl lasă pe Don Marcel să se dea cu capul de pragul de sus al îndatorării necreștine. Îl ajută cu sfinții analiști care predică, pe unde să duc, că PSD și PNL sunt într-o armonie și-o iubire deplină. Că nimic nu se va întâmpla. Zic că cifra dodoloață din tașca hauriștilor sunt viziuni și nu realități. Deh, își iau și ei prinosul de slavă din conturile bugetare, ca să propovăduiască singura alternativă, departe de fenicienii progresiști, care-și dau până și copiii jertfă Zeului împlinirii fără soroc.
S-a ajuns ca bugetul de stat să fie priponit cu ieslea de pe gard! Prea franc masonul de la finanțe, uns de pesede ca mare și ca tare, cu nume de zapciu, a numărat intrările și ieșirile din buget, precum milostivul ecumen fără BAC – vânzările și stocurile de lumânări – iar acum șeful său de partid, Don Marcel, decontează.
Nu în ultimul rând dragostea premierului pentru electorat trece prin burta guvernării. Smerit, la capra podului, prea închinatul la deficit culege ce a semănat.
Se spală pe mâini noul Pilat din Pont cu aghiasmă mare?
Liberalii n-au cum să dea cu aghiasma mare în pachetul fiscal, pentru că și-ar pierde bruma de electorat. Așa că decizia adoptării edictelor guvernamentale îl lasă pe Don Marcel, în postura de Pilat din Pont. Să se spele pe cap cu guvernarea! Și, dacă nu mișcă niciun sfeșnic și nu dă mâinilor întinse pomana? Ce face?
Se cuminică în fața ambasadelor, dând ghes altor datorii, căci tot mahării bugetelor grase se îndestulează. Mai ia o tranșă de împrumut. Tartorii deficitului excesiv de la Bruxelles se vor face că plouă și vor lăsa onor funcționărimea să-și ia lefuri grase de la stat. Tot ele vor cheltui pe produsele multinaționalelor, iar banii se vor întoarce înzecit. Tot la ei, cei care vizează și avizează prim miniștri.
Cât despre povara impusă IMM-urilor și PFA-urilor, o va lăsa pe dricul guvernării. Frații întru credința bunei guvernări, liberalii, nu-și fac harakiri în fața Tatălui ceresc.
Uns cu mirul de la Vatoped, mireanul Don Marcel poate mai mult decât să scrie acatiste. De exemplu, să citească în fața creștinilor ortodocși lista companiilor străine, care exploatează bogățiile Grădina Maicii Domnului. Măcar să le facă de mirul lumii, dacă altceva n-are voie, în calitate de prizonier al post-adevărului, impus de ei, liftele de la Bruxelles.
Rămâne cum s-a stabilit: Împrumutați, ca să aveți de unde plăti cojile poreclite tancuri și aripile de Icar, zise avioane F -35!
Don Marcel ar avea și varianta ducerii în deșertul Bărăganului a profeților mincinoși de la Raython, Lockheed Martin, General Dynamic – ei vând iluzii de arme, nici măcar fiare – pentru a face un off-set printre ciulini și a mai da de mâncare și pașnicilor creștini, încrezători în îndumnezeirea NATO.
Ar fi o idee pentru salvarea sufletului lui Don Marcel?
P.S. Duhovnicii guvernanților ne șoptesc că pachetul fiscal e frumos ambalat și pus în cutie, ca să-l vază măritul Împărat al ultimei Rome. După plecarea lui, îl vor lega cu funde colorate și-i vor da drumul pe apa sâmbetei, precum caloianul, în vederea găsirii unor noi mironosițe.
Vocile lumii
Marcel Ciolacu
Președinte al PSD și prim ministru
«Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la HoReCa. Este corect ca şi companiile mari, care activează în România să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri. Este datoria noastră să creăm acest echilibru concurenţial,” a declarat, duminică 30 ianuarie 2023, Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Brăila, conform Ziarului financiar.