7.6 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăOp & EdRefuzul lui Nicușor Dan în formă continuată

Refuzul lui Nicușor Dan în formă continuată

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, cel mai amendat edil din România, blochează construcția unor corpuri noi de spitale, deși se laudă că prioritatea mandatului său este sănătatea bucureștenilor.

Este de mai mulți ani în război cu Inspectoratul de Stat în Construcții, mai precis cu șeful acestui organism de control, Paul Racoviță, care l-a amendat de optsprezece ori, doar anul acesta, pentru neeliberarea avizelor de construcții ale mai multor proiecte de dezvoltare urbană.

citește și: De ce calificarea la EURO e isterică, nu istorică?

Refuzând să semneze avizul de construire al unei secții noi de radiologie pentru bolnavii de cancer de la Spitalul Sanador, din centrul capitalei, a fost trimis în judecată. Instanța Curții de Apel București a decis că e bun de plată. A pierdut procesul.

Împotrivistul n-are vocația constructorului

Nicușor Dan a pus gând rău sănătății bucureștenilor. Are în sânge o patologică boală. Aceea a refuzului în formă continuată, sigur benignă pentru el, dar malignă pentru comunitate.

Nicușor împotrivistul la “toate cele ce sunt și vor râde mâine la soare” a promis, încă de la începutul mandatului, că va lupta cu mafia imobiliară.

Dar ce mafioți se ascund prin spitalele, majoritatea de stat, pentru mila lui Dumnezeu? Să fie deferiți justiției! Altfel, tăinuitorului i se poate aplica soluția suspiciunii rezonabile, nu?

Au trecut trei ani din mandatul său. Primarul „refuzului care este” se luptă cu toată lumea. Nici măcar useriștii lui nu-l  mai înghit. Epocale sunt criticile de la tribuna parlamentului ale unui fost coleg de “salvare națională,” acea formă continuă de zdrobit petul de asfalt.

Nicușor Dan / Foto arhivă

Te-ai fi așteptat că bunul matematician, odată băgat în priză la primărie, să se pună pe treabă! Să facă socoteli corecte. Nici gând. El e cu regresul, nu cu progresul, așa cum și-au imaginat naivii lui susținători.

Are o persistență, în formă continuată, a refuzului, de te doare capul. Tânăr fiind, probabil că nu se gândește că sănătatea e foarte importantă.

Sunt aproape patru miliarde de euro în PNRR pentru construcția secțiilor unor spitale și dezvoltarea de noi facilități imobilelor existente.

Lui Nicușor Dan îi plac cârpelile, nu construcțiile de durată

Majoritatea spitalelor din București sunt vechi de când e lumea. Nici cârpelile nu sunt făcute cu rost. Există riscul ca, prin refuzul său în forma continuată, să avem „mai multe catedrale, decât spitale,” inversul dictonului de propagandă al tefeliștilor.

Supărat – nevoie mare pe aproape toți managerii de spitale, Nicușor Dan a refuzat să avizeze demolarea unui corp de clădire la Spitalului Grigore Alexandrescu, cu risc crescut de prăbușire peste pacienți, în locul căruia ar trebui să fie construit un nou corp.

Prin suspendarea admininistrativă a PUZ-ului sectorului 2, pune în pericol proiectul construcției Spitalului Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, din incinta Fundeni, care are sursa de finanțare de 300 de milioane de euro.

Mai avem doar doi ani până la maturitatea creditului nerambursabil din PNRR și edilul capitalei n-a pus o bască temelie – ce să mai zici de vreo fundație pentru sănătatea românilor – unui spital de Doamne ajută.

Prima unitate intermodală cu laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară zace în dosar

Nu l-a întrebat pe profesorul Adrian Streinu-Cercel de ce s-a pus praful pe cel mai modern și mai curajos proiect de construcție al unui nou spital în spațiul Institutului Matei Balș! Clinica Multifuncțională Dr. Calistrat Grozovici ar fi prima unitate intermodală cu laboratoarele de nanotehnologie și genetică moleculară. Are studiu de fezabilitate făcut. Degeaba. Nu e interesant pentru Nicușor Dan.

A fost votat de către bucureșteni pentru că s-a poziționat altfel. Ciuciu! Nimic durabil făcut de mânuța lui. Sigur că încă mai are timp să fie calfă în vreun ordin de nefăcut nimic. Toată împotriveala sa, în ciuda noilor spitale, nu se justifică.

Există vreun motiv? Zecile de conferințe de presă n-au lămurit bucureștenii, sătui de săpăturile din bulevarde.

Procesoman din fire, e mai mult la tribunal, decât în primărie

Povestea spune că ar avea trei înfățișări pe zi la tribunale. Se luptă cu toată lumea! E mai des prin instanțe decât în biroul de emis decizii, avize și de condus mastodontul celei mai mari primării din țară. Instanțele l-au condamnat pe bandă rulantă la plata unor amenzi cu valoare totală de peste o sută de mii de lei. Noroc că nu plătește el, plătește Primăria.

Nici măcar soluțiile date de instanță nu le respectă. Ăsta nu e abuz în serviciu?

Deci, ca să concluzionăm, ISP îl amendează pe persoană fizică pentru nerespectarea legii și a regulamentelor edilitare, Nicușor Dan le contestă în instanțe, pierde procesele, iar buni de plată sunt bucureștenii, nu el.

Primarul cu refuzul pe piept și împotrivirea pe tricou zice că „avem o instituție care nu funcționează, Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu funcționează de ani de zile. Și mai este și răuvoitoare. Nu face nimic.” O fi ea rea, dar cu spitalele, ce ai Neicușorule?

Lupta lui Nicușor cu bucureștenii

Pavajul din fața Magazinului Unirea l-a lăsat praf. Nu-l interesează că tocurile se rup și bălțile înămolesc cizmele călătorilor.
În marea competiție dintre primarii USR, Nicușor Dan pozează independent, dependent doar de ambasadă. Se poate lăuda că nicio parcare nu mai e fără bani. Ce mai contează că sincronizările semafoarelor sunt varză pe roți?

Nicușor Dan se luptă cu prefectul, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, cu investitorii și mai vrea încă un mandat. Să fie atât de nesănătoși la cap bucureștenii, încât să-și prelungească agonia administrativă?

Vocile lumii

Radu Dinulescu

avocat

Radu Dinulescu - Image

“Încălcarea succesivă a dispozițiilor instanțelor de judecată și refuzul ilegal de care dă dovadă edilul sunt distructive și nocive, atât pentru cei care se opun convingerilor sale, dar și pentru toți ceilalți bucureșteni plătitori de taxe și impozite. Din cauza egocentrismului primarului general, bucureștenilor li se refuză oportunitatea de a beneficia de servicii medicale performante,” a declarat avocatul Radu Dinulescu ziarului Gândul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat patru decrete care vizează modificări legislative și o eliberare din funcție

Unul dintre decrete vizează accesul echitabil la educație și dezvoltarea competențelor digitale în instituțiile de învățământ superior Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 19...

1.000 de zile de război pe scară largă între Rusia și Ucraina

Pe clădirile UE au fost proiectate imagini cu steaguri ucrainene, un omagiu adus apărătorilor țării Liderii, oficialii și diplomații occidentali au marcat cele 1.000 de...

Xi Jinping i-a solicitat lui Olaf Scholz să rezolve problema tarifelor impuse de UE asupra vehiculelor electrice din China

Președintele Chinei, Xi Jinping, a solicitat marți sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru a rezolva problema tarifelor impuse de Uniunea Europeană asupra vehiculelor electrice...
Ultima oră
Pe aceeași temă