13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPoliticienii au lucrat să transforme profesorii în sclavi

Politicienii au lucrat să transforme profesorii în sclavi

Oficial, sclavia este ilegală, dar o simplă interpretare lucidă a imaginii societății românești poate concluziona cu ușurință că trimișii poporului în Parlament lucrează pentru a avea sclavi cu contracte de muncă.

Vorbim despre oameni ținuți să trudească excesiv pentru supraviețuire, atât la stat, cât și în mediul privat, drept consecință a politicilor derulate de aleșii noștri, de peste trei decenii.

Probabil că unul dintre domeniile în care această situație se poate observa cu lejeritate este Educația, mai ales în ceea ce privește sistemul de învățământ preuniversitar.

În această săptămână s-a înregistrat un eveniment absolut șocant: un elev de liceu din Capitală a înjunghiat o profesoară.

Fără doar și poate vorbim de un individ cu instincte animalice, cu devieri grave de comportament, care trebuie reeducat de urgență.

Chiar dacă ar fi vrut doar să o amenințe pe profesoară, cum spun colegi de-ai elevului cuțitar sau să facă o glumă cretină, situația nu este mai de acceptat.

Nu putem însă trece cu vederea că se înmulțesc alarmant, în ultimii ani, cazurile de agresiune asupra cadrelor didactice.

Este evident și un efect al denigrării imaginii dascălului în societate, un fenomen pornit de la decidenții politici.

De peste 30 de ani se duce o campanie susținută de toate partidele politice care s-au aflat la putere, prin care imaginea profesorului să fie distrusă.

Pornind de la subfinanțare și de la legi care au redus aproape de zero autoritatea profesorului în fața elevului și a părinților, până la atitudini publice pline de disrepsect față de oamenii de la catedră din partea unor politicieni parveniți, toate au determinat ca adolescenți și tineri needucați să ia în batjocură dascălii.

Un elev needucat nu mai vede profesorul drept un exemplu de succes, un îndrumător, ci o slugă, un “fraier”.

Exemple de success nu mai sunt persoanele cultivate, ci interlopii cuțitarii, ținuți îm brațe de partide, pentru că le sunt folositori la alegeri.

O îndobitocire a populației, la foc continuu!

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă