Românii se pregătesc să cheltuie peste 6 miliarde de Euro în vacanțele din străinătate, conform datelor unei agenții de turism. Doar 6 % mai pun lunar de-o parte, în jur de o mie de lei. 66,5% nu au nici un fel de economii, evidențiază ultima cercetare sociologică a CEC Bank.
Majoritatea nu știe că la ceas de cumpănă, între lup și câine, ministrul de finanțe a primit ordinul de seară pe unitate să mai ia urgent cu japca, de la contribuabili, două miliarde de Euro, în plus de cele hăcuite cu prețul energiei, că îi e foame partenerului strategic. Are nevoie să vândă marfa ruginită, la preț de supersonice. Că doar e război, iar în război se fac bani, pe spinarea naivilor ce flutură slava, cum flutura, pe vremuri, bunica batista, când îi pleca soțul pe front. Azi e altfel. Armata de likeri a pictorialelor Olenei Zelinski din Vogue nu pun mâna pe arme, doar bagă pin-ul din card, că tare e grăbit dolarul să crească mare, precum voinicul din poveste.
Războaiele sunt pe bani. Făuritorii conflagrațiilor nu rămân niciodată neplătiți. Asta-i cutuma.
Nici nu prindeți voi de veste cum prosperitatea a ajuns poveste
Soarele dogorește. Nisipurile ard călcâiele. Neuronii fac băi calde. Tavernele mustesc de români. Prevenția, pelerina de ploaie, lipsește. Nepăsarea face jogging de dimineață. Contemplația – sirena lumii noi – n-are factor de protecție pentru hazardul de acasă.
Simțindu-i neamului lipsa de castitate financiară și desfrâul de peste vară, Adrian Câciu, ministrul pesedist al finanțelor publice, a vârât pe masa guvernului schița ghilotinei financiare.
Decizia de amânare a ratelor la credit e doar mărul otrăvit. Cu salturile ROBORului, mai dihai ca înaintările Biancăi Drăguşanu, admirate de bărbații visători, atât de utili planului câcist de dezarmare financiară a poporului român, guvernanții întind plasa de muște.
Inevitabilul nu poate fi păcălit, când cicadele dau concert
Întorși din visare, mulți vor cădea în disperare. Convinși că păcălesc inevitabilul, fraierii își vor amâna ratele, devenind victime sigure. La noi, nu e ca la greci, cu plățile dărilor la Calende.
Câteva sute de mii de români au al doilea serviciu. Part-time. Ministrul s-a gândit că poate lua de la oi mai mult lapte, decât fânețe le dau ciobanii. Mai concret, cotizația la stat va fi mai mare decât primesc angajații de la angajatori. Și se cam strică șandramaua.
Știind că românii sunt mari consumatori de vacanțe, guvernul a mărit prețurile la biletele de tren, TVA-ul la hoteluri de la 5, la 8%, și taxele pe țigări, alcool și zahăr. Prea s-au dedat la abuzuri românii.
Informat că zahărul potențează insulina, iar obezitatea a cam umplut gărzile spitalelor de boli cardiovasculare, Câciu impune o suprataxă la produsele pe bază de zahăr.
O dietă financiară extrem de strictă este impusă, nu recomandată. Prea și-au făcut de cap burțile pline și vergeturile. O liposupție financiară e ca pastila de dinainte. Previne îndestularea.
Cât de grijuliu e guvernul…
Pentru că-n noaptea de Anul Nou românii iar petrec, domnul Câciu, atât de plăcut sistemului ( pentru că ia, nu dă) va veni cu surprizele. Va dubla impozitele pe clădiri, va impune taxe pentru tranzacțiile imobiliare (cam 3 %, după nevoile bugetare) și le va lua angajaților dreptul de a li se plăti de către firmă o parte din pensia facultativă.
De la 1 ianuarie 2023, cântăreților, scriitorilor, jurnaliștilor, visători din vocație, le-a pregătit ceva special. O taxare la jumătate a tuturor veniturilor ce depășesc douăsprezece salarii brute minime pe economie. Sigur că unii, precum Guță sau Adi Copilu minune, cântă și la mesele finanțiștilor. Ei nu depun declarații unice.
“Fericiții” plătiți pe PFA-uri vor fi mai nefericiți, când vor afla că doar pâna la suma de 25.000 de euro, cumulată pe an, nu vor plăti CAS și CASS. În sus, taxe “cât cuprinde.”
Câciu – un cântăreț al partiturilor scrise de hegemoni
Ce e interesant e că de influencerii care-și iau bănuțul gras prin pay-pal sau prin Patreon.com, mâncătorul de foc de la finanțe nu s-a atins, semn că directiva e că de oamenii pădurilor să nu “te iei, că ți-o iei”. Nici nu taxează IT-iștii. Liberalii cred (naivi mai sunt) că aceștia sunt plasa lor electorală.
Adrian Câciu era mare critic al împrumuturilor lui Florin Cîțu cu 4,3 % dobândă. El ia cu 9%, Nașu să trăiască! Umflă bugetul ca să aibă partenerul strategic bani de luat din vânzări de table zburătoare, avioane de luptă, armament „last generation.” Marea grijă a hegemonului e ca trezoreriile să mustească de bani. Vine el și face vinul, pe care-l trece granița fără taxe. In vino veritas, zicea străinul cu domiciliul forțat la Tomis.
citește și: Românii jecmăniți la pompe. Profit uriaș al statului și al OMV
Antreprenorii români susțin cu 40 % PIB-ul României. Și lor li s-a pus gând rău. Li se măresc impozitele pe cifra de afaceri. Cu cât mai multe facturi emise, cu atât mai multe dări la stat.
Multinaționalelor nu li se mișcă un fir de păr din cocul financiar. Pentru că ele dețin puterea și pun președinți în colonii. Nimeni n-a avut curajul să procedeze ca Viktor Orban în Ungaria, să le pună impozit pe cifra de afaceri.
Vă întrebați de ce toate marile mărci de mașini germane sunt la ei și nu la noi? E pentru că amciamurile civile de la noi cer mereu predictibilitatea. Când li s-a făcut rău mamuților străini, guvernul de la București a sărit să-i vindece, oferindu-le bonusuri și scutiri. În ce țară din lume șefii serviciilor secrete sunt decorați de ambasade? În ce țară din lume, se strânge lațul (vorba lui Nea Traian Tomescu, fie iertat) și mămăliga nu explodează? A explodat, doar atunci când pădurea vomita cărăbuși.
Vocile lumii
Eugen Orlando Teodorovici
Fost ministru de finanțe
Eliminarea posibilității de a opta pentru aplicarea impozitului de 16% pe profit în situația în care erau îndeplinite condițiile legate de valoarea capitalului social și a numărului de salariați
“Eliminarea uneia dintre cele mai apreciate măsuri la nivelul Uniunii Europene, de atragere și de susținere a firmelor ( posibilitatea de a alege între un impozit de 1% pe cifra de afaceri și un impozit de 16% pe profit), va face ca multe dintre firmele care aveau venituri anuale de până la 1.000.000 de euro să înființeze noi microîntreprinderi către care vor transfera o parte din activitate, astfel încât să plătească același impozit bugetului de stat, de 1% Astfel, în loc să folosească timpul și resursele pentru dezvoltarea activității lor, acestea se vor concentra să găsească acele soluții care pot duce la evitarea creșterii obligațiilor față de statul român,” a comentat Teodorovici, la una dintre televiziuni.