22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăOp & EdÎnvățătură pentru “România Educată”, ca să nu supere niciun partid

Învățătură pentru “România Educată”, ca să nu supere niciun partid

Pleacă ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, și vine noul ministru al Educației, tot Sorin Cîmpeanu, cel care are ca obiectiv asumat publicarea unei noi legi a învățământului.

Nouă va fi, după cum este stabilit de multă vreme, o transpunere a proiectlui “România Educată” asumat de președintele Klaus Iohannis.

Am mai spus de multe ori că va fi foarte interesant de observat cum va fi transpus în lege un proiect care este o înlănțuire de opinii.

Fostul, actualul și viitorul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea pe la sfârșitul verii – începutul toamnei, că prin luna octombrie va fi lansată în dezbatere publică noua lege a educației.

Era clar că acest lucru nu este realizabil.

Acum, la guvernare a venit alături de PNL și “rivala de moarte”, dar totuși adesea aliată, PSD.

Circulă deja informații că social-democrații vor să intervină pe proiectul noii legi a educației.

Semnele arată că am putea ajunge să avem o nouă lege a educației care să fie o copie fidelă a Legii 1/2011 în forma rezultată după masacrul de modificări legislative la care a fost supusă de parlamentari de la PSD și PNL.

Acum, rectorii care conduc marile universități de stat, indiferent de partidul din care provin (PNL sau PSD) pot lucra pentru a avea o lege care să le confere toată puterea mult visată.

Am înțeles că acest proiect al unei noi legi a educației va fi unul în care președintele Klaus Iohannis va continua să se implice puternic.

Informațiile care au început să iasă din noua coaliție de guvernare indică însă că proiectul noii legi a educației va trece într-un sertar și are șanse mari să rămână acolo.

Să nu uităm că și PSD a avut un proiect de lege a educației care a fost abandonat.

Sorin Cîmpeanu a fost păstrat ca ministru al Educației, drept garant că proiectul “România educată” va merge până la capăt.

Riscăm să avem totuși o nouă lege a educației creată doar pentru a satisface toate plăcerile familiilor politice care conduc universitățile de stat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă