3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăOp & EdÎnvățătură pentru “România Educată”, ca să nu supere niciun partid

Învățătură pentru “România Educată”, ca să nu supere niciun partid

Pleacă ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, și vine noul ministru al Educației, tot Sorin Cîmpeanu, cel care are ca obiectiv asumat publicarea unei noi legi a învățământului.

Nouă va fi, după cum este stabilit de multă vreme, o transpunere a proiectlui “România Educată” asumat de președintele Klaus Iohannis.

Am mai spus de multe ori că va fi foarte interesant de observat cum va fi transpus în lege un proiect care este o înlănțuire de opinii.

Fostul, actualul și viitorul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea pe la sfârșitul verii – începutul toamnei, că prin luna octombrie va fi lansată în dezbatere publică noua lege a educației.

Era clar că acest lucru nu este realizabil.

Acum, la guvernare a venit alături de PNL și “rivala de moarte”, dar totuși adesea aliată, PSD.

Circulă deja informații că social-democrații vor să intervină pe proiectul noii legi a educației.

Semnele arată că am putea ajunge să avem o nouă lege a educației care să fie o copie fidelă a Legii 1/2011 în forma rezultată după masacrul de modificări legislative la care a fost supusă de parlamentari de la PSD și PNL.

Acum, rectorii care conduc marile universități de stat, indiferent de partidul din care provin (PNL sau PSD) pot lucra pentru a avea o lege care să le confere toată puterea mult visată.

Am înțeles că acest proiect al unei noi legi a educației va fi unul în care președintele Klaus Iohannis va continua să se implice puternic.

Informațiile care au început să iasă din noua coaliție de guvernare indică însă că proiectul noii legi a educației va trece într-un sertar și are șanse mari să rămână acolo.

Să nu uităm că și PSD a avut un proiect de lege a educației care a fost abandonat.

Sorin Cîmpeanu a fost păstrat ca ministru al Educației, drept garant că proiectul “România educată” va merge până la capăt.

Riscăm să avem totuși o nouă lege a educației creată doar pentru a satisface toate plăcerile familiilor politice care conduc universitățile de stat.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite
00:15:09

Alec Baldwin vorbește despre tragedia din Rust: Concepții greșite!

Alec Baldwin, despre motivul pentru care vorbește acum despre tragedia „Rust”: partea 1 Actorul Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie, în timpul unor...

Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației și Sănătății să trateze educația responsabil

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat, sâmbătă, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la...

Biden și Putin vor discuta marți pe tema tensiunilor din Ucraina

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin vor avea marţi o întrevedere prin videoconferinţă, au anunţat sâmbătă Kremlinul şi un oficial...
Ultima oră
Pe aceeași temă