1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiImaginea iconică a victoriei, înainte de termen, a lui Donald Trump

Imaginea iconică a victoriei, înainte de termen, a lui Donald Trump

Lui Dumitru Borțun, dascălul ce pregătește neomarxiștii din România, i-a trecut glonțul pe la ureche, așa cum mărturisea într-o emisiune recentă, referindu-se la cel de-al doilea scrutin din Franța, când „alegătorii au salvat în extremis democrația” și nu au votat “dreapta extremistă.” Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, prin ureche. Extremiștii de stânga devin killeri, dar corecții politic văd doar extremismul de dreapta. Iar criminalii, o dovedesc anchetele FBI, sunt printre membri ANTIFA, BLM, rebelii planetei etc.  Nea Mitică, om de stânga toată viața, poate fi scuzat. E omul sub drapel.

„Scenariu” a fost al doilea cuvânt cel mai căutat pe Platforma X în noaptea de sâmbătă spre duminică, după numele lui Donald Trump. Candidatul republicanilor s-a trezit cu urechea dreaptă împușcată și plin de sânge, în atentatul de sâmbătă de la Butler (în engleza veche înseamnă paharnic), o mică localitate din Pennsylvania. A fost evacuat rapid de Secret Service, nu înainte de a se trage în poză cu pumnul ridicat, care va reprezenta imaginea iconică a victoriei sale în alegeri.

Trump sfidător își asigură susținătorii că este bine
Trump sfidător își asigură susținătorii că este bine în Butler Farm Show Inc. din Pennsylvania, pe 13 iulie 2024. Trump a fost rănit la ureche într-o tentativă aparentă de asasinat la un miting de campanie. În urma incidentului, fostul președinte, în vârstă de 78 de ani, a fost evacuat de urgență de pe scenă, având sânge pe față. Atacatorul și un spectator au fost uciși, iar alți doi spectatori au fost grav răniți. (Fotografie de Rebecca DROKE / AFP)

Unii zic că e fotografia secolului. Dar marile publicații nu au arătat și imaginea gulerului de la veston, ars pe o bucată de mărimea unei insigne. Specialiștii susțin că Trump ar fi acceptat să poarte haine anti-glonț și că ținuta l-a salvat de la ceva ce putea fi extrem de grav.

Opt gloanțe a tras lunetistul asasin. Identificat de FBI sub numele de Thomas Matthew Crooks, avea 20 de ani și la toamnă, ar fi putut vota pentru prima oară la alegerile pentru președinție. Cum s-a apropiat la 130 de metri de scenă? Unde erau lunetiștii?

Dovada că Crooks l-ar fi urât pe Trump este o donație de 15 USD unui comitet de acțiune politică al Partidului Democrat, numit Proiectul Progressive Turnout, în ianuarie 2021.

A ucis un tânăr (nepotul unui senator republican) și a rănit grav alți doi. A utilizat un pușcă semiautomată AR 15, la îndemâna multor americani, fiind ușor de manevrat. Totuși, ce au făcut serviciile secrete? Apărătorii nu erau în dispozitiv? 

Cineva din mulțime l-a văzut pe agresor pe acoperiș. L-a raportat serviciilor secrete. Lunetiștii Secret Service-ului nu l-au ochit pe criminal.

Declarația lui Joe Biden, făcută în urmă cu o săptămână, potrivit căreia Donald Trump trebuie să devină țintă, a devenit virală. 

Rețelele sociale s-au umplut de mesaje ale conturilor false, prezintă un raport al NBC News. Fake-news-urile stângii radicale n-au putut bate capacitatea de viralizare a fotografiei lui Donald Trump cu urechea zdrelită, obrazul cu două dâre de sânge și cu pumnul drept ridicat, făcută la câteva secunde după ce a fost ridicat de bodyguarzii săi și dus la mașină. A transmis mesajul de-o încărcătură simbolică ieșită din comun. Dacă mai punem că în spatele scenei se afla un steag american, putem zice, în concluzie, că aceasta va deveni imaginea victoriei dreptei împotriva stângii anti-creștine, criminale și violatoare de principii democratice. 

Audierea de săptămâna viitoare a directoarei Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, în Comitetul de supraveghere al Camerei Reprezentanților, va fi un exemplu despre cum politicienii ar trebui să controleze sistemul de intelligence și nu invers.  

Bobby Kennedy jr – nepotul președintelui democrat, J.F.Kennedy, ucis la Dallas, în 1963, de asasinul Lee Harvey Oswald – critică măsurile de securitate ale candidaților. 

Ne mai întrebăm de ce amândoi asasini au fost uciși pe loc, fără a mai putea vorbi despre comanditarii asasinatelor?

Mai are sens să ne întrebăm că nici astăzi, după șase decenii, nu știm care a fost varianta oficială a asasinării președintelui american? Însăși teoriile conspirației își au originea în atentatul de la Dallas. CIA a popularizat termenul, pentru a discredita criticii Comisiei Warren, care după un an, în 1964, a prezentat cinci povești despre motivul asasinării lui J.F. Kennedy. Numărul celor care ridiculizau “minciunile oficiale” era extrem de mare și atunci au intrat în teren operatorii dezinformării. Sigur că instituția a încercat cu fel de fel de “Mitică Borțuni” să-și spele imaginea, insistând să comunice că n-ar avea niciun amestec în crearea și influențarea agendei media. Să i-o spună lui Mutu! – cum s-ar zice prin Obor.  

Conform presei moscovite, Budanov, șeful intelligence-ului militar al Kievului, ar fi recunoscut că serviciile secrete ucrainiene ar fi primit bani de la americani pentru a-l asasina pe Vladimir Putin. Purtătoarea de cuvânt a Kremlinului, Maria Zaharova, a reacționat ironic, transmițând presei că încă n-au reușit, recomandând, totodată, ca banii să fie folosiți pentru protecția candidaților americani. 

Omul serviciilor de la CNN România zice că așa i-a trebuit lui Trump, fiindcă a a avut discursuri pro-arme, pro-violență, pro-terorism. Astfel de indivizi promovează -TOP SECRET – lunetiștii stângii radicale? Nu știm. Nu vrem să urcăm în ierarhia conspiraționiștilor, atât de prizați de planeta ce nu se lasă imbecilizată. 

Vocile Lumii

Oameni reacționând la un incident în fața unei clădiri
Ronald Reagan

“Când Ronald Reagan a fost împușcat, pe 30 martie 1981, rana sa nu a fost imediat observată. Abia când a început să sângereze prin gură, mașina a fost deviată din drumul spre Casa Albă, către spital. Povestea spune că, la sosire, președintele le-ar fi zis chirurgilor: „Sper că sunteți republicani”. Se spune că un medic a răspuns: „Astăzi, domnule președinte, suntem cu toții republicani,”

scrie Kate Andrews, într-un editorial “Azi, toți suntem MAGA,” apărut în revista britanică The Spectator
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Cristina Laslo a transmis Federației Române de Handbal că se retrage de la naţională

Selecționerul naționalei feminine de handbal a României, Florentin Pera, a anunțat că jucătoarea Cristina Laslo s-a retras pe o perioadă nedeterminată de la echipa...

Diego Simeone, la final de drum cu Atletico Madrid? Conducerea caută deja un înlocuitor

După aproape 13 ani pe banca tehnică a lui Atletico Madrid, Diego Simeone ar putea încheia colaborarea cu echipa de pe Metropolitano la finalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă