5.4 C
București
marți, 21 ianuarie 2025
AcasăOp & EdFlorin Cîțu are o agendă străină

Florin Cîțu are o agendă străină

Prezent la Summitul de lansare a “Platformei Crimeea,” organizat la Kiev, Florin Cîțu n-a apărat interesele poporului român, dând apă la moară celor care îl acuză că s-a înregimentat într-unul dintre serviciile străine.

Președințele Ungariei, János Áder, a comparat, luni, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, prin care Transilvania revenea României, la sfârșitul primului război mondial. Florin Cîțu n-a avut nicio reacție de apărare a intereselor naționale ale românilor. Nu l-a întrebat pe Vladimir Zelensky, comediantul ajuns președinte al Ucrainei, de ce cei peste 500.000 de români nu au niciun drept, de ce minoritatea românilor nu poate învăța în limba română?

La întâlnirea cu omologul său ucrainean a discutat baliverne globaliste, părând că face vocea unei alte puteri.

Un antieurou cu stelele pe piept

S-a lansat în atacuri la adresa Moscovei, dând de înțeles că avea partitura de dinainte scrisă. Nu a fost surprins de comparația deplasată a Trianonului cu operațiunea Crimeea, făcută de președintele maghiar. Concluzie simplă sau încă o probă în dosarul său de anti-erou național?

“S-a dus bou și s-a întors vacă!” ar spune nătângii, cei care nu pricep că de multe ori acoperiții fac pe proștii, ca să slujească interesele “deștepților.”

La Kiev, Cîțu a mai adus încă o dovadă că prezența sa în fruntea executivului e o insultă la adresa poporului român.

Cine i-a plătit studiile

Intelligence-ul românesc fierbe. În condițiile în care Eduard Hellvig a retras ofițerii de pe câmpul tactic și nu prea mai montează pilonii puterii politice, SIE își face de cap. De unde a avut Florin Cîțu 250.000 de dolari pentru studii? Nu mai e nicio enigmă. Din conturile conspirate ale DIE, fosta falangă a Securității, susțin o grămadă de surse.

De ce Florin Cîțu nu a avut în Ucraina pe agenda discuțiilor drepturile celor câteva sute de mii de români, încălcate flagrant de către administrația de la Kiev, precum a făcut-o în clar președintele maghiar?

Lui Cîțu nu i-a prea plăcut școala. De aceea nici nu știe cine a fost Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuți. Instituția din subordinea guvernului, cu acest nume, a fost desfințată, fără lacrimi, fără suspine pentru teritoriile luate cu japca după Dictatul de la Viena, anexate URSS și intrate nelegitim în Republica Ucraina, ieșită din cenușa imperiului sovietic.

Ucraina – un stat eșuat

Ucraina de azi, cu tot cu Platforma ei, baraj de castor, e o țară vândută. De ce UM-urile de presă nu ciripesc nimic despre fondurile suverane ale statului vecin, preluate de Templeton, firma de buzunar a lui Gittenstein, portofelul lui Joe Biden și care administrează Fondul Proprietatea de la noi? Ucraina este scoasă la vânzare, iar noi nu facem nicio ofertă pentru teritoriile românești. Unirea cu Basarabia și recuperarea Bucovinei de Nord reprezintă a treisprezecea poruncă din Decalogul neamului românesc.

Dar cu un guvern de lifte străine și cu mulgători de finanțe publice, cum să împlinim un deziderat istoric?

Inculții, agramații și posesorii de agende străine conduc astăzi destinele poporului român spre prăpastie, iar vulgul nu conștientizează.  

Să fie Cîțu lucrat de activii SIE? Nu m-aș mira. Tolomac cum e, uită și unde și-a pus notițele, scrise de gradați.  

SIE stăpânește guvernul

Guvernul Florin Cîțu mustește de acoperiții Serviciului de Informații Externe. Asta revoltă profesioniștii din SRI, pregătiți să apere siguranța națională.

Prin definiție unul dintre cele două servicii se ocupă de spațiul extern, iar celălalt de cel intern.

După experiența de tristă amintire a organizării Binomului de către fostul director al SRI, George Maior și al desfășurării câmpului tactic în justiție, a venit liberalul Eduard Hellvig care a mai domolit pornirile viscerale spre control politic ale cadrelor din aparat sau chiar le-a anihilat.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Guvernul colcăie de agenți ai SIE și de fiii fostelor cadre ale DIE. “Inteligenții” cu tricolorul pe piept, cum îi place lui Cosmin Gușă să caracterizeze ofițerii patrioți, nu doar fierb. Au strategii de pus capac insurecției progresiste.

În cale le mai stă doar Klaus Iohannis, care v-a fi zdrențuit, în primă fază, doar la manșete.

Tensiunile vor crește. Combatanții își vor arăta mușchii. Vor cădea și capete nevinovate. Strategia oamenilor dintr-o anumită pădure s-a mai rafinat. E în stil domino. Se lovește o piatră la Caracal și cade ultima la Sighet. O inovație a securicilor, sătui să stea în linia a treia.

Klaus Iohannis pare obosit și lăsat de izbeliște de proprii săi creatori. Încearcă să transfere “vocea și talentul,” dar se împiedică în plasa de paianjeni. Ne așteaptă o toamnă fierbinte, nu doar în termometre ci și pe catwalk.

Vom fi martorii unui spectacol de zile mari. În goana de a lua totul, Florin Cîțu se va împiedica doar în capcanele serviciului care l-a făcut om de stat, dintr-un particular.

Să mori politic, pe mâna lor? Asta da tragedie.  

Vocile lumii

János Áder

Președintele Ungariei

“În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a spus preşedintele Ungariei, János Áder, în discursul de la summit-ul care a deschis seria de evenimente intitulată „Platforma Crimeea”, conform hirado.hu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Issouf Macalou a semnat cu Universitatea Cluj

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a anunțat oficial transferul atacantului ivorian Issouf Macalou, un jucător experimentat care a evoluat până acum exclusiv în Franța....

Cum obții certificatul de atestare fiscală în 2025: Ghid complet pentru persoane fizice și juridice

Certificatul de atestare fiscală rămâne un document indispensabil pentru persoanele fizice și antreprenori, ce reflectă situația fiscală a contribuabilului la un moment dat. Documentul...

Horoscop 22 ianuarie 2025. Astrele anunță o zi plină de emoții și oportunități

Horoscop 22 ianuarie 2025. Astrele anunță o zi plină de emoții și oportunități, dar și momente de introspecție. Fiecare zodie are de înfruntat provocări...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII