11.9 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiFie CĂ Cîțu, fie CĂ Câciu, tot asta primesc profesorii

Fie CĂ Cîțu, fie CĂ Câciu, tot asta primesc profesorii

Liderii federațiilor sindicale reprezentative din învățământul românesc cer sprijinul președintelui țării, pentru a salva criza din sistemul educațional, dar Iohannis este din nou plecat.

Am văzut membrii PNL, pe la diverse posturi de televiziune, spunând că nu a venit încă o reacție din partea șefului statului, tocmai pentru că este plecat și că protestul dascălilor este unul spontan.

Spontan?!

În situația în care oamenii aceștia își strigă nemulțumirile față de salariile jignitoare, încă de pe vremea guvernării Ludovic Orban, care a amânat aplicarea Legii salarizării unitare, strict pentru angajații din învățământ?!

A venit o reacție clar tardivă a șefului statului.

Dar acest lucru nu ne mai poate surprinde la Klaus Iohannis.

Da. S-a spus că se dorește o altă lege, pentru că Legea 53 plasează profesorii pe o treaptă inferioară a ierarhiei bugetarilor.

Dar cât de jos trimiți acești oameni și ce speranțe le dai, dacă le respingi de trei ani și puținul pe care îl merită prin lege?!

Și noi, jurnaliștii, greșim, pentru că mereu ne concentrăm atenția, în astfel de situații, pe opinia ministrului Educației.

Atât Monica Anisie, cât și Sorin Cîmpeanu și, acum, Ligia Deca, au spus că susțin demersul profesorilor.

Așa, și?

Nu contează aceste opinii, pe care le suspectez oricum de un nivel extrem de ridicat de ipocrizie.

Contează că miniștrii de finanțe Cîțu și, acum Câciu, nici nu au vrut să audă de salariile profesorilor.

Cîțu i-a tratat pe sindicaliștii din învățământ cu maximă aroganță, iar acum a revenit la postura de mare analist financiar.

Iar Câciu, evită subiectul, vânzând gogoși reporterilor TV despre impozitare progresivă, criză, reduceri financiare etc.

Se pare că, într-un final, liderii sindicali și majoritatea covârșitoare a celor pe care îi reprezintă au realizat că nu se mai poate.

Dar impresia generală este că tot nu au fost luați în serios de guvernanții care, în continuare, mizează pe faptul că profesorii cu salarii oricum jenante nu vor putea rezista să mai piardă prea mulți bani pentru zilele de grevă.

E posibil însă ca de această dată să nu mai țină acest plan, pentru că foarte multă populație a ajuns la limită, din cauza nivelului de trai în continuă scădere, sub privirile nepăsătoare ale puterii.

Citește și:

Profesorii nu renunță la grevă după discuțiile cu Deca și Ciucă

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

U-BT Cluj, înfrângere dureroasă în Turcia! 80-99 cu Turk Telekom în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a suferit o înfrângere dureroasă în Turcia, în timp ce FC Argeș și CSM Oradea au obținut victorii importante în FIBA Europe...

Radu Drăgușin inclus în echipa etapei de către o legendă Premier League

Radu Drăgușin a fost inclus în echipa etapei din Premier League de fostul atacant Troy Deeney, în prezent analist la BBC, după ce românul...

Rusia cere Occidentului să accepte „victoria” în Ucraina și să înceapă negocierile de pace, după victoria lui Trump în SUA

Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat joi că statele occidentale ar trebui să recunoască succesul Rusiei în conflictul din Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă