9.5 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDeca(t) educație, mai bine pomeni electorale

Deca(t) educație, mai bine pomeni electorale

Dacă analizăm discursurile expuse public de ministrul Educației, Ligia Deca, și de păpușarul acesteia, președintele Klaus Iohannis, am înțelege că România este o țară ce pune mare accent pe Educație și care a stabilit acest domeniu drept unul prioritar pentru investiții, mai ales prin bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În același timp, dacă aș da acum titlul “BREAKING NEWS: Educația nu mai este o prioritate pentru România”, probabil că nu îmi voi mai găsi niciodată un loc de muncă într-o instituție de presă.

Cu siguranță, faptul că Educația nu reprezintă nici de la  mare distanță o prioritate pentru politicienii de pe Dâmbovița nu mai este o știre de mai bine de 30 de ani.

Nu am văzut însă nicio platformă de socializare să-I blocheze pe Iohannis și Deca pentru răspândirea de știri false, pentru că nu au făcut nimic altceva, când au ținut discursuri publice legate de finanțarea școlilor.

Poate că ar trebui să-I raportăm.

Acum, ministrul Educației, Ligia Deca, și cel al Finanțelor, Adrian Câciu, ne spun că se taie niște bani “Deca(t)” pentru vreo 10.000 de școli.

Vorba părintelui proiectului “România Educată”: Ghinion, pentru doar sute de mii de elevi.

Însă ar trebui să-i înțelegem pe cei din coaliția de guvernare, pentru că urmează un an electoral și banii din PNRR trebuie să satisfacă pretențiile baronilor locali și pe cele ale sponsorilor de campanie, cu priroritate.

Și sunt mulți.

E lesne de înțeles de ce nu mai rămân bani și pentru toate școlile.

Ministrul Educației ne argumentează că unii primari nu au folosit banii pentru școli.

Normal. Păi, bani pentru școli le acordați în prag de an electoral? Și prin PNRR, ca să-i verifice europenii!

Încercați pe alte direcții!

În plus, trebuie să ne pregătim de reducerea semnificativă a sumelor promise inițial prin PNRR, pentru că, firește, doar nu o să renunțăm la pensiile speciale.

Vă dați seama că, de exemplu, un judecător trebuie să se pensioneze devreme, că e epuizat de la multele dosare citite; dar un profesor poate să stea în fața clasei cu stoicism.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Creștere estimată în construcții: șase din zece constructori anticipează avansul afacerilor

Un studiu recent realizat de IBC Focus relevă optimismul în creștere al marilor companii din sectorul construcțiilor, arătând că șase dintre cei mai mari...

Anca Todoni și Irina Begu se înfruntă pentru un loc în semifinalele turneului de la Cali!

Anca Todoni și Irina Begu vor juca în sferturile turneului Challenger de la Cali, într-o confruntare între două jucătoare românce în formă excelentă. Turneul de...

Guvernul introduce o indemnizație lunară de solidaritate pentru pensionarii cu handicap grav

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care stabilește, începând cu 1 ianuarie 2025, o indemnizație lunară de solidaritate pentru persoanele cu handicap grav...
Ultima oră
Pe aceeași temă