18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăOp & EdCîțu și Ciolacu i-au întins covorul roșu putinistului american

Cîțu și Ciolacu i-au întins covorul roșu putinistului american

Cîțu și Ciolacu i-au întins covorul roșu putinistului american. Atât președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cât și Florin Cîțu, încă șef la Senat, s-au întâlnit pe rând cu liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Kevin McCarthy. S-au și lăudat pe rețelele sociale. Dar ce nu le-au spus românilor e că domnul Kevin e putinist.

Liderul republicanilor l-a numit recent pe Zelenski asasin, iar guvernul de la Kiev – diavol, potrivit paginii Democraților americani de pe internet.

Mai mult, la inițiativa sa, membrii grupului pe care-l conduce au votat împotriva investigării crimelor de război din Ucraina. Și a rezoluției privind sprijinul sporit acordat de SUA NATO.

Cei doi oameni de stat români nu au fost brifați, înainte de întâlnire?

Cîțu și Ciolacu i-au întins covorul roșu putinistului american

Printr-o postare pe rețelele de socializare, președintele noului PSD s-a demascat. Congressman-ul a venit pentru a face lobby, ca România să cumpere de la companiile private americane  reactoare modulare de mici dimensiuni. Pertenerul strategic vrea să ne impună primatul. Să fim întâia țară din lume care să experimenteze astfel de centrale, neautorizate de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Și-a trimis lobby-istul industriei, iar președintele Camerei Deputaților s-a făcut preș.

citește și: Garda elvețiană din PNL nu se predă

Congressman-ul american, Kevin McCarthy, s-a opus în 2020, măririi bugetelor de înzestrare militară a SUA. Ulterior, după primirea unei sponsorizări de la o mare corporație producătoare de armament, s-a răzgândit.

Desen de Ștefan Popa Popa’S

Pe vremea când conducea majoritatea republicană, socrii parlamentarului Kevin McCarthy au câștigat peste șapte milioane de dolari din contracte fără licitație la instalațiile militare americane și alte proprietăți guvernamentale din California, potrivit presei americane. 

Vortex Construction, al cărui proprietar principal este William Wages, fratele soției lui McCarthy, Judy, a primit un total de 7,6 milioane de dolari – contracte fără licitație și alte contracte federale de prim rang – din anul 2000, a constatat The Times.

SUA nu are un DNA. “Să vină să-l ia…”

Kevin McCarthy, congressman de California, s-a îngrijit să promoveze o serie de legi care facilitează acordarea de beneficii companiilor deținute de minorități. William, fratele său, s-a declarat indian Cherokee, pentru a se bucura de bani și privilegii, conform Los Angeles Times. Investigația a fost făcută în anul 2018, când republicanii conduceau ambele camere ale Parlamentului american.

Pe vremea când era student la Georgetown University, Connor, fiul lui McCarthy senior, a fost angajat „pe pile” ca stagiar la “Capitol Counsel,” o firmă de lobby care a contribuit la campania congressman-ului republican. El a lucrat, conform datelor publice –  pentru parteneri din domeniul sănătății și al politicii fiscale.” De asemenea, tatăl juniorului a angajat-o pe iubita fiului la comisia de buget și finanțe.

Culmea ipocriziei, Kevin McCarthy l-a criticat, în timpul campaniei electorale pe Joe Biden, că-și vâră copilul în afaceri unde nu se pricepe. “Singurul merit al lui Hunter e că e fiul lui tata,” zicea atunci, într-o declarație publică.

Mai târziu, micuțul Connor a recunoscut printr-un tweet că a fost privilegiat în viață, datorită poziției tatălui său în Administrația Trump.

Kevin, o Diană Șoșoacă, big time

În căutarea stelei norocoase, Florin Cîțu s-a întâlnit cu Nancy Pelosi, speakerul Camerei Reprezentanților, înainte de debarcarea sa din funcția de președinte al PNL. Nu știm dacă liberalul căzut în dizgrație știa – în momentul primirii “cinstitului oaspete Kevin,” că Pelosi l-a făcut nebun pe republican, când a dezvoltat teoria conspirației, legată de obligativitatea purtării măștilor.

Culmea, jemanfișistul Cîțu a vorbit de tigru în casa lebedei negre. I-a spus americanului, venit cu sarcini precise, că se impun măsuri mai dure contra Rusiei și întărirea flancului NATO. Vă dați seama cu câtă îngăduință l-a privit Mr. Kevin pe imbecil? L-a lăsat să-și spună poezia corectă politic. Privirea amuzată a republicanului, venit să facă lovele pentru coșnița sa americană, arăta superioritatea stăpânului de sclavi din “Independence Day.”

Ca să mai lămurim liota de inepți, care ne conduc destinele astăzi, Mc Carthy e mai rău decât Dragnea.

Cu mască, fără mască…

Năzdrăvanul republican refuza să poarte mască, la fel cu un grup semnificativ de parlamentari din grupul pe care-l conduce. Acest Diana Șoșoacă, de gen masculin, a făcut valuri criticând regimul tiranic al izolărilor din pandemie.

Kevin McCharty e un apropiat al lui Donald Trump. Acesta-l alinta “my dear Kevin.” S-a bătut ca un leu pentru invalidarea “procesului democratic” al alegerilor prezidențiale din 2020, când susținea că democrații au furat voturi.

Deh, nu mai avem servicii care să ofere celui de-al doilea om în stat și celui de-al treilea un memo despre omul pe care-l primesc în vizită oficială!

Kevin, conform amicilor mei republicani, e un nebun simpatic. Un om bine orientat financiar. Are mereu excedent la banii de la donatorii de campanie. Doar că a cam pierdut simpatia alegătorilor din California, din cauza aroganței sale.

Primind un anti-NATO convins, liderii celor două camere parlamentare n-au produs, oare, o breșă de securitate?

Întrebăm, așa, ca să nu ne declarăm uimiți. Suntem convinși de imbecilitatea liderilor politici de azi.

Vocile lumii

Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților

Ciolacu și McCharty (foto facebook)

“Vizita delegaților americani este un important semnal de sprijin pentru România şi demonstrează încă o dată unitatea transatlantică impecabilă în faţa agresiunii Rusiei. Am discutat despre sprijinirea unei prezenţe avansate unitare a NATO pe flancul estic. Trebuie să ne concentrăm toată atenţia şi toate resursele pe apărarea colectivă şi este crucial să avem o apărare coerentă şi pe termen lung, de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, după întâlnire.


Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă