2.1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăOp & EdArafat, directorul național al televiziunilor private

Arafat, directorul național al televiziunilor private

Am văzut o numire controversată la televiziunea de stat, ceea ce nu reprezintă o noutate, în niciun caz.

Este deja o tradiție ca la TVR, cum de altfel și la Societatea Română de Radiodifuziune, să avem parte de numiri controversate, de personaje instalate în astfel de funcții-cheie nu datorită performanțelor și competențelor pe care le dețin, ci pentru simplul fapt că sunt credincioși slugarnici.

Înregistrăm însă și o noutate: statul desemnându-și primul director general al televiziunilor private din România, în persoana șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

După ce a obținut – deja de multă vreme – controlul unităților de învățământ – și al industriei HoReCa, Raed Arafat a ajuns să decidă și grilele posturilor de televiziune private, mai ales ale celor de sport.

Ca un cadou de Ziua Națională, șeful DSU a anunțat că cetățenii din România, care dețin certificat verde COVID-19, vor avea posibilitatea de a asista din nou la competiții sportive desfășurate în spații deschise, cu prezență fizică în tribune.

Totuși, nu ne putem bucura de un cadou în adevăratul sens al cuvântului, deoarece competițiile sportive și spectacolele cu spectatori nu vor putea fi organizate decât până la ora 21:00.

Este o condiție absolut aberantă, în stilul multora luate de guvernanți.

Cluburile sportive din țara noastră supraviețuiesc, în mare parte, de pe urma banilor proveniți din drepturile de televizare.

Cele mai importante meciuri sunt programate după ora 21:00.

Cu siguranță nu este în interesul niciunei televiziuni să își modifige grila, să scoată un meci de la ora cu cei mai mulți telespectatori, doar pentru că așa a găsit de cuviință “geniul” de la DSU.

Economia care “duduie” este detonată de guvernanți

Ni s-a tot spus de către actualul premier interimar, Florin Cîțu, că Economia României “duduie”, crește continuu.

În ciuda datelor mereu optimiste prezentate de guvernanți, tot mai multe persoane fizice și juridice ajung să se lupte zi de zi pentru supraviețuire.

Aceasta, în condițiile în care de la persoane precum Raed Arafat și Florin Cîțu vedem mai mult “atentate” la tot mai multe domenii care aduc sume importante la bugetul de stat.

După aducerea industriei HoReCa la pământ, „specialiștii” Guvernului Florin Cîțu vor să zdruncine mass-media și cluburile sportive.

Am mai spus că aceste măsuri impuse de autorități descurajează vaccinarea, iar scăderea semnificativă a numărului de persoane care aleg să-și administreze serul anti-COVID-19 într-o zi, de la momentul anunțării ultimelor restricții valabile 30 de zile, este cea mai bună dovadă.

Menținerea accesului la competițiile sportive pentru spectatorii ce dețin certificat verde, indiferent de oră, era o măsură ce putea determina mai multe persoane să se vaccineze.

În același sens, menținerea tuturor restaurantelor și spațiilor comerciale deschise pentru cei care prezintă certificat verde, fiecare stabilindu-și programul, ar fi fost o altă măsură pentru încurajarea vaccinării.

De asemenea, astfel de măsuri ar fi fost în avantajul industriilor menționate.

Dar, nu. Guvernanții au ales și continuă să aleagă măsuri care să distrugă financiar tot mai multe domenii.

Și vorbim despre domenii ai căror reprezentanți au încercat continuu să încurajeze vaccinarea.

În cazul competițiilor fotbalistice, trebuie să menționăm că singura noastră reprezentantă rămasă în întrecerile continentale, CFR Cluj, nu se va putea bucura de spectatori la meciurile din Conference League disputate pe teren propriu, deoarece acestea, în mare măsură, încep la ora 22:00.

Ministrul Sănătății s-a spălat pe mâini de saliva elevilor

Aminteam și despre măsurile luate de guvernanți – o parte dintre ele gândite de președintele Klaus Iohannis – care au dus școala românească pe marginea prăpastiei.

Acum, au mai fost amânate puțin protestele angajaților din învățământ, pentru că Ministerul Sănătății a ales să nu se mai implice în Educație.

A apărut un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației care permite organizarea cursurilor cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ preuniversitar, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

A durat din nou foarte mult ca “specialiștii” din Sănătate, ale căror identități nu sunt cunoscute, să realizeze că a condiționa deschiderea școlilor, în localități cu incidență scăzută, de o rată de vaccinare de minimum 60% în rândul angajaților unității de învățământ este o măsură aberantă.

Ministerul Sănătății a scăpat și de principala grijă a cadrelor didactice: testarea elevilor pentru infectarea cu COVID-19.

Ministrul interimar al Sănătății s-a spălat pe mâini de această problemă și a aruncat mingea în terenul colegului de la Educație.

La rândul ei, conducerea Învățământului a pasat toată responsabilitatea la școli și așa s-a terminat cu conflictul anunțat de cadrele didactice.

Din informațiile mele, vinerea trecută era așteptată o declarație de presă comună a miniștrilor interimari de la Sănătate și Educație legată de testele noninvazive.

Cseke Attila a socotit că e mai bine să nu spună nimic.

Astfel, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis să organizeze el o conferință de presă, joia trecută, seara, și să ne spună… tot nimic.

A venit însă apoi ordinul comun menit să stopeze pentru moment protestele dascălilor.

Se urmărește o liniște de sărbători pentru partidele politice care se vor afla la putere.

Se dorește o liniște pentru ultima lună a acestui an, înainte de furtuna inevitabilă de la începutul lui 2022, anunțată de problemele financiare din tot mai multe domenii.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă