Conducerea Ministerului Educației a modificat pentru a doua oară, printr-o notă, ordinul care stabilește calendarul examenului național de bacalaureat, după două greșeli ce nu pot să denote altceva decât lipsă de interes și de profesionalism.
Când e pus să aleagă o dată pentru un eveniment, orice individ lucid se gândește să se uite în calendar.
Se pare că nu este și cazul celor care decid soarta învățământului românesc.
Mai întâi, s-au suprapus probe de competențe din cadrul Bacalaureatului cu o probă din Evaluarea Națională.
Apoi, au conștientizat și șefii Educației că iau dreptul unor profesori de a participa la ambele examene, ca observatori, spre exemplu, și, mai ales, că va fi extrem de dificil sau chiar imposibil pentru multe unități de învățământ să organizeze simultan două probe la două examene diferite.
S-a venit cu o notă prin care s-a mutat proba de competențe de comunicare într-o limbă de circulație internațională din cadrul Bac-ului.
Dar din nou cineva nu s-a uitat în calendar și a pus o zi de examen într-o zi decretată liberă.
Au spus apoi că nu e o problemă, fără să se gândească însă că există mulți elevi navetiști, iar firmele de transport au dreptul să nu opereze curse într-o zi liberă.
Au spus cei din minister că nu se va mai modifica din nou calendarul, dar, s-au răzgândit din nou și au venit cu altă notă, prin care au scos ziua de 13 iunie, a doua zi de Rusalii, din calendarul examenului.
Nu avem informații că de această dată cei care au elaborat documentul s-au uitat și în calendar, dar se pare că au extras lozul câștigător.
Nu trebuie să ne mai mire că mulți absolvenți de liceu merg să susțină Bacalaureatul doar cu speranța că poate vor avea baftă, ca la ruletă, cât timp și cei care organizează examenul merg, dovedit, pe același principiu.
Vom vedea care va fi rata de promovare a Bac-ului în vară, dar deja sunt semne clare că unii puși în conducerea Ministerului Educației au picat cu brio “examenul maturității”.
Citește și:
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!