19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăOp & EdNoua distopie agricolă europeană: Farm to fork

Noua distopie agricolă europeană: Farm to fork

Berbecii din Parlamentul European au votat recent un program agricol comun, intitulat “Farm to fork” (de la fermă la furculiță), în numele ideologicei “încălziri globale.” Noua distopie agricolă europeană a primit foile de parcurs. Oare europarlamentarii cunosc interesele ascunse ale acestuia?

Comisia Europeană a propus în toamnă proiectul noii revoluții agrare, cu acest nume, parte a Pactului Ecologic European (Green Deal). Chipurile, prin interzicerea folosirii îngrășămintelor chimice, a ierbicidelor, a stimulatorilor de creștere, a semințelor nemodificate genetic, s-ar reduce emisia de dioxid de carbon cu 30%.

Niciun studiu nu a fost făcut public în acest sens. De când azotatul de amoniu, în reacția cu apa, poate produce CO2 și încălzește planeta? Există soluții miraculoase, prin sertarele minții celor care au gândit resetarea agriculturii, de ar putea înlocui în sere combustibilul din hidrocarburi? S-ar răsturna lumea! Doar că ei, singuri, cu bătrânul de la Davos și cu Bill Gates, au într-adevăr pârghia necesară. Votanții noii gogorițe “de la fermă la furculiță” știu că mulți fermieri români și-au închis serele din cauza creșterii prețurilor energiei? Printre decidenții europeni sunt și parlamentarii români.

citește și: Cine a finanțat “protestele spontane” din Kazahstan?

Este meritul jurnaliștilor nealiniați de la Q magazine de a dezvălui cititorilor care e resortul luptei “capitalismului părților interesante” (așa cum definește Klaus Schwab noua economie de piață), pentru schimbarea paradigmei agricole.

“Marile corporații, Fundația Bill & Melinda Gates, Fundația Rockefeller și Forumul de la Davos au preluat Summitul Națiunilor Unite privind Sistemele Alimentare. Au abandonat micii fermieri în numele companiilor Big Ag, punând în pericol suveranitatea alimentară la nivel global,” scrie Ambruș Bela în revista Qmagazine. Astfel de informații nu apar în media mainstream sau cea finanțată de dogmaticii Marii Resetări.

Noua distopie agricolă europeană

Ok. Se schimbă lumea. Dar cu ce preț? Al falimentării micilor fermieri europeni, doar pentru ca noile corporații să introducă produsele modificate genetic în laboratoarele ascunse?
“Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești!” Avea să-mi zică, șugubăț, odată un medic de modă veche, neobișnuit să vindece cu pomelnicele de hapuri.

Deci, prin noua revoluție “De la fermă la furculiță,” eminențele progresismului nu caută decât să impună produsele contrafăcute. Dar și dieta arbitrariului, impusă de dogma neomarxistă.

Adevărul Marii Resetări se ascunde în spatele cuvintelor ticluite. Al lozincilor grele cât limba de lemn a tovarășilor care ne-au închis libertățile. Ne-au proslăvit “binele,” timp de-o jumătate de secol, tot în numele comunității. Al tovărășiilor cu bască.

Iată că blestemul, împotriva căruia s-au bătut nu numai cruci, dar s-au jertifit generații, se reîntoarce cu viza domniei întunericului de la Davos, via Fundația Bill & Melinda Gates.

Noua distopie agricolă europeană
desen de Ștefan Popa Popa’S

“Ce mănânci, ca să-ți spun cât trăiești?”

„Durabilitate”, „soluții naturist-pozitive”, „discrepanță”, „idei verzi”… Sunt cuvinte golite de esență, au rolul de a masca noua agresiune asupra fermierilor tradiționali.

Mișelește, în numele spiridușului ”schimbare climatică” și al elfului ‘încălzire globală,” agenții revoluției furculițelor de plastic vor să ne schimbe modul de trai. Probabil că prin laboratoarele lor au descoperit leacul ieșirii din viață, înainte de pensie. Prea s-au înmulțit pensionarii, vorba duduii albinoase, Christine Lagarde, președintele în exercițiu al Băncii Centrale Europene. Noua distopie agricolă europeană are deci o țintă.

Reapare doctrina Mincu de alimentație științifică

“Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cât trăiești.” Îți vor șoptii medicii, care nu se vor preda noii dogme a raționalizării mâncării pe baze științifice. Au trebuit să moară tineri în revoluțiile anticomuniste, pentru ca în mod democratic, pur progresist, să se reîntoarcă “programul de alimentație științifică” al medicului ceaușist Iulian Mincu.

Cei care se uită în gura activiștilor de mediu trebuie să știe că nu tot ce e natural e și sănătos. Un singur exemplu ne vine în minte: mucegaiurile care apar în mod natural poartă numele de aflatoxine. Acestea, demonstrate științific, sunt responsabile pentru o mare parte din cazurile de cancer la ficat.

Ca orice om care trăiește la țară, vă spun că prețul cireșelor eco ar trebui să fie de zece ori mai mare. Din o sută de kilograme, 90 sunt atacate de diverși agresori naturali. Cine ar da un preț de zece ori mai mare?

Trusoul, cămașa de forță și ciorăpeii de diferite culori

Știm că istoria este ciclică, dar și că memoria colectivă are lungimea paiului de orez. Pandemia a fost testul anduranței populației la portul cămășii de forță, în chip de curea de slăbit. Mulți s-au obișnuit cu ea și o poartă, asortată la ciorăpeii de diferite culori și cu diagonala curcubeu, musai pe piept, în chip de arborele vieții resetat.

Cui să-i explici, în infernul rețelelor sociale, că nu există nicio bază științiifică în stare să lămurească necesitatea renunțării la agricultura tradițională? Că Europa cu zero emisii de carbon, până în 2050, respiră doar 6 % din aerul planetei? Că o reducere aici, nu înseamnă nimic, dacă marii poluatori ai lumii nu se închină la Poarta cea nouă a schimbărilor climatice?

Șmecheria e simplă. Pas cu pas, Bill și melindele corpocraților vor să mute producțiile de legume, creșterile de animale și de cereale în Africa. Acolo unde nu-i va controla nimeni, cum vor introduce germenii morții planificate. Că, nu-i așa, prea s-a umplut planeta de suflete, care le încurcă lor, lor rockefellerilor, mă rog belfărilor, împărăția lumii disarmonice într-un univers distopic. Loc în care zeii să poată nestingherit controla demografia planetei.  

Vocile lumii

Carmen Avram

Europarlamentar PSD

Carmen Avram

“Fermierul român pur și simplu nu are apa necesară pentru o cultură organică de dimensiuni mari. Nu există o piață, avem 3, 2% cultură organică. Toți producătorii se plâng că nu au piață, pentru că în sondaje românul spune că da, vrea agricultură ecologică, dar cumpără ce-și permite.

România nu are cum să ajungă la 25% organic până în 2030”, declară Carmen Avram, europarlamentar PSD, publicației G4media.ro.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă