10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăMusicTaylor Swift a fost desemnată de revista TIME personalitatea anului 2023

Taylor Swift a fost desemnată de revista TIME personalitatea anului 2023

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost desemnată miercuri Personalitatea Anului 2023 de către revista TIME, pentru că “nimeni altcineva de pe planetă în prezent nu poate emoţiona atât de bine atât de mulţi oameni”.

Nouă personalităţi sau grupuri de personalităţi, între care liderii rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping, fuseseră selectate de revistă pe “lista scurtă” înainte de anunţul de miercuri, întotdeauna aşteptat cu nerăbdare. Revista americană face acest clasament în fiecare an încă din 1927.

Printre ceilalţi nominalizaţi pentru 2023 au fost scriitori şi actori marcanţi de la Hollywood, dar şi Sam Altman, fondatorul companiei de inteligenţă artificială OpenAI, procurorii care se ocupă de dosarele împotriva lui Donald Trump, Barbie, Regele Charles al III-lea şi Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale americane.

Taylor Swift, a cărei carieră cunoaşte un succes imens, îi succede astfel preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care în 2022 a fost desemnat personalitatea anului “pentru că a inspirat oamenii şi naţiunile să se unească în apărarea libertăţii, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democraţiei”, potrivit revistei TIME.

Taylor Swift se alătură unor figuri ilustre de pe lista de câştigători, precum Joe Biden şi vicepreşedinta sa Kamala Harris, Martin Luther King, Papa Francisc şi Greta Thunberg. Este o recunoaştere importantă pentru artista în vârstă de 33 de ani, care în prezent doboară toate recordurile cu înregistrările de pe noile sale albume şi mai ales cu turneul “Eras Tour”. Acest turneu, programat să ajungă şi în Europa anul viitor, va fi primul care va depăşi pragul de un miliard de dolari. De asemenea, adaptarea filmului despre acest turneu a umplut până la refuz sălile de cinema în această toamnă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Vlad Piedone candidează la Primăria Sectorului 5

Într-o mișcare surprinzătoare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, în cadrul emisiunii „Selectiv” de la postul de televiziune B1 TV, că...

Polițele ASF, plafonate se scumpesc văzând cu ochii. Sunt promise modificări

Polițele RCA au fost plafonate la nivelul tarifelor din februarie 2023, însă doar teoretic. În realitatea, am calculat că tarifele au crescut cu cel...

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea datei alegerilor prezidențiale

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege iniţiat de UDMR, prin care se propune modificarea datei alegerilor preşedintelui României. Au fost înregistrate 76 de voturi...
Ultima oră
Pe aceeași temă