Pădure de bujori sălbatici, Munții Măcinului, FOTO: Facebook

Pădurea Troianu a fost văduvită de bujori. Ce reacție a avut poliția

Mai multe persoane au fost filmate când încarcă într-o mașină saci cu bujori de munte. Gestul a provocat reacții dure printre iubitorii de natură, iar Poliția Teleorman anunță că s-a autosesizat.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2021 - 19:54

„Având în vedere imaginile video apărute în spațiul public, în care se observă mai multe persoane care par a transporta plante despre care există suspiciunea că sunt bujori românești, din Rezevația naturală Pădurea Troianu, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii (...) privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, anunță Poliția Teleorman.

Potrivit unei postări pe Facebook, cel care a sesizat furtul spune că se întorcea de la Roșiori și a surprins o mașină cu 4 persoane care au vandalizat bujorii din pădurea Cornet.

Gestul a provocat reacții dure printre iubitorii de natură: „Rușine să le fie, suntem în săptămâna mare!”, „Aceste specimene sunt rușinea României. Unde este poliția, jandarmeria? Au numărul mașinii, ar putea foarte ușor să îi prindă. Dar pentru ei este foarte greu să facă acest lucru” sau „sunt precum . Sunt protejați prin lege. Aceste persoane dacă vor fi pedepsite riscă ani de libertate”, sunt doar câteva din comentarii.

Comentarii