25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăMediuÎn România s-a lansat prima gamă de produse electronice realizate din materiale...

În România s-a lansat prima gamă de produse electronice realizate din materiale reciclate

În România s-a lansat prima gamă de produse electronice realizate din materiale reciclate și biodegradabile.

Articolele menționate fac parte din gama Tellur Green. Ea include produse printre care se numără cabluri, încărcătoare și boxe portabile Bluetooth. Ele sunt fabricate din materiale precum fibra de grâu, nailonul sau plasticul reciclat. Ambalajele acestor produse sunt confecţionate tot din materiale „verzi”. 

De exemplu, unul dintre cele mai banale produse, un cablu de încărcare, este fabricat din 96 la sută nailon reciclat sau fibră de grâu.

Vânzările de produse Tellur, singurul brand sută la sută românesc de accesorii IT & C și produse Smart Home, au crescut în ultimul an, atât în ţară cât şi pe pieţele externe. Anumite segmente, precum gama Smart Home, căştile şi boxele Bluetooth, au înregistrat creşteri cu până la 180 la sută în anul 2021 faţă de 2020.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod galben de caniculă în 9 județe și Capitală, astăzi și mâine. HĂRȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenţionări Cod galben de caniculă, ce vizează, în următoarele două zile, zone din nouă judeţe şi...

Numărul Beneficiarilor de Pensii și Indemnizații Speciale a Scăzut în Iunie 2024

În luna iunie 2024, un număr de 422.523 de persoane beneficiau de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale, potrivit datelor centralizate de Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă