10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăMediuEmiratele Arabe Unite provoacă ploi pentru a topi valul de căldură ...

Emiratele Arabe Unite provoacă ploi pentru a topi valul de căldură abătut asupra țării

 Aşa-numita „însămânţare a norilor” – ”cloud seeding”, este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de ”însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă