1.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăMediuCum își îndeplinesc cele mai mari branduri din lume obiectivele privind deșeurile...

Cum își îndeplinesc cele mai mari branduri din lume obiectivele privind deșeurile de plastic

World Wildlife Fund tocmai a dezvăluit modul în care unele dintre cele mai mari branduri din lume își respectă angajamentele asumate pentru combaterea deșeurilor de plastic.

Raportul anual al organizației de conservare a mediului analizează membrii programului ReSource, printre care se numără McDonald’s, Coca-Cola și Starbucks. Acesta a fost lansat în 2019 cu scopul de a valorifica potențialul a 100 de companii pentru a scăpa de 50 de milioane de tone de deșeuri de plastic, notează euronews.com.

Până în prezent, materialele plastice problematice au fost reduse cu 3.100 de tone, iar întreprinderile folosesc cu 35 % mai mult conținut reciclat.

WWF estimează că cele opt companii care fac parte din program au trimis 43% din plasticul lor la groapa de gunoi, alte 9% au fost incinerate și 15% au fost gestionate greșit.

Erin Simon, vicepreședinte și șef al departamentului pentru deșeuri de plastic și afaceri la WWF, spune că rezultatele arată că membrii ReSource sunt transparenți în modul în care lucrează pentru a rezolva această problemă.

„Măsurarea și schimbul de date sunt primii pași esențiali”, spune Simon.

„Următorul pas, mai dificil, este accelerarea ritmului de progres. Există o cale de urmat. Aceasta va fi dificilă, dar este încă foarte posibil să ne atingem obiectivele.”

Producția de plastic a crescut și în 2021

Cu toate acestea, în ciuda acestui progres, raportul arată că aceste opt întreprinderi au raportat 7,2 milioane de tone de plastic utilizate în 2021. Coca-Cola și compania de ambalaje Amcor au fost cei mai mari utilizatori de plastic, constituind 78% din acest total.

Acest lucru înseamnă că, în general, cantitatea de plastic produsă de aceste companii a crescut cu 5,3 la sută anul trecut. WWF spune că acest lucru s-a datorat în parte unei reveniri a vânzărilor după pandemia COVID-19.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Discrepanțe uriașe pe piața agricolă din UE: În România, un hectar de teren arabil costă de 34 de ori mai puțin decât în Malta

România s-a situat printre statele cu prețuri accesibile, cu o medie de 8.414 euro/ha Prețurile terenurilor arabile în Uniunea Europeană au înregistrat variații semnificative în...

Coreea de Nord intensifică sprijinul militar pentru Rusia cu trupe suplimentare, artilerie și drone kamikaze

Coreea de Nord își crește sprijinul militar acordat Rusiei în conflictul din Ucraina, potrivit Statului Major al Armatei Sud-Coreene (JCS), citat de agenția Yonhap....

Tanczos Barna, viitor ministru de Finanțe și vicepremier: Vom întări economia și reconsolida finanțele țării

Barna a promis predictibilitate, credibilitate și o abordare rațională a politicilor fiscal-bugetare Tanczos Barna, propus de UDMR pentru funcția de ministru al Finanțelor și vicepremier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă