22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleVeste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus...

Veste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus medicii

Legenda fotbalului olandez, Johan Cruyff, în vârstă de 68 de ani, a primit un diagnostic dur la ultimul control medical, efectuat, marți, la Barcelona. 

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, și cel care a consacrat formula fotbalului total, Johan Cruyff, are cancer la plămâni, conform presei spaniole, citate de Mediafax.

El Mundo Deportivo, care citează postul de radio Rac1, susţine că olandezul a fost diagnosticat cu această boală, marţi, la Barcelona, el urmând să facă mai multe teste pentru un diagnostic mai precis.

Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona.

Johan Cruyff a pregătit pe FC Barceloan în perioada 1988 – 1996, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun. “În viaţă am avut două vicii: fumatul şi fotbalul. Fotbalul mi-a dat totul, în schimb fumatul mi-a luat aproape totul”, spunea Cruyff. Începând de atunci, el a înlocuit ţigara cu acadele Chupa Chups pentru a-şi calma nervii în timpul meciurilor.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataluniei, în perioada 2009 – 2012.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă