10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleVeste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus...

Veste proastă pentru jucătorul care a schimbat fotbalul. Ce diagnostic i-au pus medicii

Legenda fotbalului olandez, Johan Cruyff, în vârstă de 68 de ani, a primit un diagnostic dur la ultimul control medical, efectuat, marți, la Barcelona. 

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, și cel care a consacrat formula fotbalului total, Johan Cruyff, are cancer la plămâni, conform presei spaniole, citate de Mediafax.

El Mundo Deportivo, care citează postul de radio Rac1, susţine că olandezul a fost diagnosticat cu această boală, marţi, la Barcelona, el urmând să facă mai multe teste pentru un diagnostic mai precis.

Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona.

Johan Cruyff a pregătit pe FC Barceloan în perioada 1988 – 1996, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, patru campionate ale Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun. “În viaţă am avut două vicii: fumatul şi fotbalul. Fotbalul mi-a dat totul, în schimb fumatul mi-a luat aproape totul”, spunea Cruyff. Începând de atunci, el a înlocuit ţigara cu acadele Chupa Chups pentru a-şi calma nervii în timpul meciurilor.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataluniei, în perioada 2009 – 2012.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă