13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportAlte sporturiGALERIE FOTO. Lindsay Brewer este dovada că moda și pilotajul fac casă...

GALERIE FOTO. Lindsay Brewer este dovada că moda și pilotajul fac casă bună

Când o femeie activează într-un sport dominat de bărbați, cum ar fi cursele de mașini, este inevitabil să nu se confrunte cu o atitudine malițioasă și zeflemitoare din partea colegilor. Este și cazul pilotului Lindsay Brewer, care a fost criticată și luată în derâdere din pricina jobului secundar de model.

Însă frumoasa sportivă a declarat că cea mai mare dezamăgire a venit din partea colegelor sale, piloți cu experiență în circuitul IndyCar, care au avut o atitudine negativă față de aceasta.

„Am vorbit în trecut cu colege de circuit mai în vârstă decât mine, le-am cerut sfaturi… și mi-au spus: `Nu mai posta fotografii în costume de baie, le pui pe femeile din industrie într-o lumină proastă´”, a relatat Lindsay într-un interviu exclusiv pentru Daily Mail.

„Dacă susții cu adevărat feminismul și femeile din industrie, ar trebui să le permiți să fie cine își doresc să fie și să nu le pui pe toate în aceeași categorie. Așa cum nu ar trebui să le spui: ´OK, nu poți purta machiaj, trebuie să te îmbraci într-un anumit fel, nu poți posta anumite lucruri`. Sincer, cred că asta e anti-feminist”, a completat sportiva.

În timp ce Lindsay se plânge că unii o percep doar ca pe o „influenceriță care se pretinde a fi un pilot de curse” în Campionatul USF Pro 2000 – care este la două niveluri sub IndyCar – istoria ei pe circuit precede cu mult prezența pe rețelele de socializare.

Lindsay a început cu karting-ul, la vârsta de 11 ani, construindu-și o reputație în lumea curselor pentru juniori. A avansat, dar apoi a luat o pauză de patru ani de la curse pentru a merge la facultate.

Între timp, blondina și-a descoperit un alt hobby – acela de model pe Instagram. Până în prezent, aceasta a strâns peste 2.1 milioane de urmăritori, comunitate care îi aduce venituri consistente din sponsorizări, ajutând-o astfel să își finanțeze cariera în pilotaj.

„Pilotez dinainte să devin model pe Instagram. În liceu eram cunoscută doar ca Lindsay Brewer care conduce mașini. Bineînțeles că am avut parte de comentarii urâte precum ‘o altă blondă fraieră’, mi s-a reproșat că doar vânez atenția celor din jur. Dar cu cât postez mai multe fotografii despre pasiunea mea și despre ceea ce fac, cu atât oamenii încep să mă vadă și altfel”, a explicat aceasta.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cea mai mare fabrică de oțel din Rusia a fost lovită de drone

În noaptea de 24 februarie, la Lipețk, localitate situată în vestul Rusiei aproape de granița cu Ucraina, s-au auzit explozii puternice. Mai multe drone...

PSD vrea pe listele sale electorale candidați de la UDMR

PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! A spus-o liderul Marcel Ciolacu, care are însă și o condiție...

Ministrul Energiei: Războiul din Ucraina ne-a făcut să conștientizăm că este esenţială obţinerea unei independenţe energetice cât mai mari

Războiul din Ucraina ne-a făcut să conştientizăm şi mai bine că, pe termen mediu şi lung, este esenţială obţinerea unei independenţe energetice cât mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă