16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleVara, vremea prielnică pentru proiecte ample de forare?

Vara, vremea prielnică pentru proiecte ample de forare?

Dacă v-ați tot gândit să realizați un foraj pentru casa ce se află în plin proiect de construcție și care nu are șanse să se racordeze la sistemul centralizat de apă, acum este momentul. Cel puțin așa gândește mare parte din publicul interesat.

Trebuie să știți că tehnologia tot mai avansată a zilelor noastre ne permite ca la ora actuală să discutăm despre foraje profesionale, realizate în timp optim. Asta dacă veți miza pe colaborarea cu o firmă care are experiență în domeniu și nu lucrează la nivel de amator.

 

Ce tip de foraj alegeți

Este ușor de triat aceste variante în funcție de ceea ce este mai accesibil la preț. Greșit, spun specialiștii. Poate că investiția în acest tip de proiect este una mare, însă o faceți o dată pentru ani buni. În condiții de executare ca la carte a unui foraj, utilizând materiale pe măsură aveți toate șansele să puteți exploata forajul generație după generație.

Cei de la Eco Drill bat recorduri în ceea ce privește execuția de astfel de lucrări. Sunt echipă cu experiență pe această nișă, acceptă deplasările și astfel au ajuns să realizeze foraje peste tot în țară. Dețin echipamentul necesar și spun că nu îi împiedică nici factorii de mediu. De altfel aici este un mit, legat de faptul că vara faci treaba bună și iarna îți îngreunezi proiectul. Greșit, pentru că dacă înghețul ar fi o problemă, nu ar mai lucra nimeni cât e iarna de lungă.

În realitate și poate ceea ce unii chiar nu știu este că forarea presupune săparea în adânc și vorbim de adâncimi mari și foarte mari. La așa adâncimi înghețul nu mai există, acesta este doar la suprafața solului. Este și motivul pentru care recomandat este să alegeți un foraj de mare adâncime sau de medie adâncime, după caz și necesitate. Însă un profesionist în mod clar nu va recomanda forajul de mică adâncime.

Explicația este simplă și anume ține de faptul că factorii  externi ce pot afecta calitatea apei, cei care contribuie la poluare, pot avea influență în măsura în care forarea este superficială. Adânc în pământ, orice formă de poluare tinde spre zero.

 

Cât costă, marea problemă

 

Pe timpuri, fântânarii ofertau în așa fel încât să aibă avantaj competitiv pe piață. Pentru ei era cam același lucru săpatul. Acum vorbim însă de o incomparabil mai complexă lucrare. Mai întâi de toate are loc studiul solului, sunt deciși parametrii, ce tip de tehnică va fi aplicată. Contează la fel de mult ce necesar de apă există, precum și tipul de sol din zonă.

Un cost poate fi estimat, iar pentru asta veți lua contact cu echipa. În funcție de zonă și alți factori obțineți și prețul. Tot de la aceeași firmă prestatoare puteți solicita și alte servicii, spre exemplu montarea unui sistem de pompare sau forarea și instalarea unor pompe de căldură.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. […] din nici o gospodarie. Alternativele in detrimentul accesului la reteaua publica de apa sunt acele proiecte de forare, realizate de firme specializate in domeniu, asa cum este si Eco […]