Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ne-am gândit să îţi propunem un alt fel de desert, cu arome nu tocmai specifice sărbătorilor de iarnă: un tort cremos, cu vanilie şi coacăze proaspete.

Un tort vesel sau unul elegant, în culori de sezon

Desertul e întotdeauna momentul mult aşteptat al unei mese festive. E adevărat că în perioada sărbătorilor ne bucurăm de o grămadă de bunătăţi, de la ciocolată şi turtă dulce până la tradiţionalul cozonac.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 30.12.2019 - 21:08

Vanilia şi coacăzele proaspete se găsesc şi în sezonul rece, la supermarket, şi sunt mai puţin perisabile decât alte fructe roşii.

Ingrediente:
Foi:
- 1 ou
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de oţet
- 1 lingură de lapte
- 1 lingură de zahăr
- 250 g făină

Cremă:

- 4 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 600 ml lapte
- baton sau esenţă de vanilie
Glazură:
- 300 g coacăze roşii
- 150 g zahăr

Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru foi (oul, zahărul, oţetul, uleiul şi laptele), după care adaugă treptat făina, până obţii o cocă consistentă şi omogenă. Întinde-o în 12 foi, pe care coace-le direct pe foc, într-o tigaie de teflon, fără grăsime. Atenţie! Înlătură periodic surplusul de făină rămas în tigaie, pentru a preveni arderea ei şi caramelizarea excesivă a foilor. Pentru cremă, pune la foc amestecul compus din gălbenuşuri, 7 linguri de zahăr, lapte şi cele 5 linguri de făină. Pe acestea din urmă adaugă-le treptat, simultan cu laptele. Fierbe compoziţia amestecând continuu, apoi las-o la răcit. Bate albuşurile spumă cu 3 linguri de zahăr şi încorporează-le în crema răcită, în care adaugă şi vanilia. Pentru a face glazura, pune fructele şi zahărul într-un vas, pe foc, şi lasă-le până ce sucul de fructe scade, iar siropul se îngroaşă, ajungând la consistenţa dorită. Între foi pune câte un strat de cremă şi unul de sirop. La final, ornează tortul cu rstul de sirop de fructe roşii.

Idee!
Un tort alb ca zăpada, cu un strop de glazură. Pardon, de coacăze roşii! Chiar dacă cele care vor asigura aspectul festiv sunt fructele proaspete, aşezate din abundenţă deasupra, ai nevoie şi de un sirop roşu pentru a orna tortul. Pentru un decor complet, poţi presăra şi câţiva fulgi de migdale.


 

Comentarii

loading...