15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleUn Crăciun delicat şi tandru în cadru familial

Un Crăciun delicat şi tandru în cadru familial

Designerii ne recomandă ca pentru Crăciun, fiecare să aleagă o temă, în funcţie de personalitate dar şi de stilul adoptat deja în casă, punând accentul pe frumoasele tradiţii sau pe modernitate. Practic se deschid porţile către mii de posibilităţi de design. Desigur că şi această festivitate poate îmbrăca, de exemplu,  un stil eclectic.

Oricum ar fi, aranjamentele florale sau pur şi simplu florile naturale nu trebuie să lipsească din décor, acestea apropiindu-ne de natură şi adăugând, prin culori, design şi arome, o notă specială festivităţii. Dacă vorbim de un decor tradiţional, bradul împodobit va fi în centrul serbării, crăciuniţele, şemineul, mirosul de scorţişoară, bradul, lumânările parfumate şi cozonaul vor întregii ambianţa.

Tendinţele semnalate de designeri pentru ediţia din acest an a sărbătorilor de Crăciun se îndreaptă spre o festivitate în stil delicat. Look-ul recomandat este mai degrabă minimalist  modern dar, aşa cum a fost arătat, nu se exclud îmbinările sau accentele provenite din alte stiluri, ca tradiţional sau baroc.

Un Crăciun delicat şi tandru înseamnă o schemă restrânsă de decoraţiuni, precum şi folosirea de nuanţe variate dar pastelate. Festivităţile delicate reprezintă o tendinţă care îndeamnă la calm, pace şi relaxare.

Târgul Christmasworld 2019, designerul Anetta Palmisano de la StilBureau explică tendinţele decoraţiunilor de sărbători

În centru se află formele şi suprafeţele neutre în combinaţii cu finisări mate, efecte de piatră şi texturi luxoase. Stelele şi ghirlandele luminoase sunt atârnate în şir. Folosirea aurului conduce către un efect sofisticat.

Specialiştii recomandă ca acest stil delicat şi  minimalist să fie “încălzit” cu accente şi detalii speciale, printre care efecte spumoase, de oglindă, de gheaţă (de exemplu flori, iarbă şi plante îngheţate)  şi decoraţii glamur din aur.

Un efect special se va obţine dacă  ramele ferestrelor vor fi, la rândul lor, decorate cu ghirlande luminoase.  Alături  de  delicata nuanţă roz se poate folosi cu succes violet şi galben pai. Alte culori acceptate sunt cele calme specifice vegetaţiei naturale.  O altă nuanţă care promite să fie la modă în perioada sărbătorilor din acest an este cea a şofranului (kinemono). Chiar dacă sărbătorile  din acest an vor fi delicate şi calme, asta nu înseamnă că nu ne vom bucura de delicii şi delicateţuri.

 Blue Christmas. Este chiar posibil  să avem încă din anul acesta un Crăciun albastru. De altfel, regale rockului,  Elvis Presley lansa cu mai bine de jumătate de secol în urmă hitul  cu acest nume. Acum, designerii olandezi 2Dezign, delegaţi de mai mulţi ani de către Messe Frankfurt  să propună decorul principal la târgul Christmas World de la Frankfurt, cel mai important eveniment mondial dedicat decoraţiunilor, accesoriilor şi ambientărilor festive, au apelat la inspiraţia venită  din adâncurile oceanelor.

 

 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă