Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un bărbat s-a oferit voluntar să îi fie implantat un cip sub piele

Un bărbat s-a oferi voluntar, luni, să îi fie implantat un cip sub piele la Mobile World Congress din Barcelona, în faţa publicului, iar un alt bărbat care fusese deja supus acestei proceduri a demonstrat cum poate efectua o plată cu acesta, folosindu-se de smartphone.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2019 - 09:09

Edgar Pons a spus că a decis să îi fie implantat cipul de identificare prin radiofrecvenţă (RFID) pentru că include date care permit deschiderea uşii casei sale, relatează Reuters.

”Pentru mine este extraordinar, foarte folositor, am o casă automatizată”, a spus bărbatul, adăugând că a fost şi mai motivat de faptul că cipul ”poate fi retras foarte uşor, printr-o simplă incizie mică în piele şi presare.

În timp ce Pons era supus procedurii, Alex Rodriguez Vitello, fizician, inginer, curator şi cercetător la compania de tehnologie Alpha din Barcelona, a spus că cipul are mărimea unui grăunte sau două de nisip şi este acoperit cu un material care este biocompatibil, astfel încât corpul să nu îl degradeze în timp”.

În timpul prezentării la Mobile World Congress, organizată de banca spaniolă Sabadell, un bărbat numit Pau, care avea deja cipul implantat, a efectuat o plaată prin plasarea smartphone-ului deasupra cipului.

”Ceea ce am văzut acum este ceea ce ar putea fi viitorul plăţilor”, a spus Anna Puigoriol, director pentru servicii financiare la Sabadell.

Comentarii